Online lezen  |  Afmelden
2 januari 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Riwis Zorg & Welzijn wenst u een gezond 2020!
Interview Erna ten Have
Bestuurder Erna ten Have verlaat na ruim 37 jaar Riwis Zorg & Welzijn. In een persoonlijk interview met Sylvana van Maanen, redactrice van de nieuwbrief Bij Riwis, vertelt ze over haar werk, de hoogtepunten, maar ook over het afscheid.
Interview Erna
Nieuw spelmateriaal Tolzicht
De Vrienden van Tolzicht hebben nieuwe spelmaterialen voor de bewoners gesponsord. Zij doen dit om 'Meer Bewegen voor Ouderen' te stimuleren. Door het intensieve gebruik waren enkele materialen aan vervanging toe. De Vrienden van Tolzicht bekostigen dit via inkomsten die zij genereren uit verschillende activiteiten.
Meer bewegen
Handig om in huis te hebben voor de zorg
Heeft u al een verbanddoos in huis? Dit is namelijk voor u en voor uw zorgverleners heel prettig. Ook handhygiëne is belangrijk. Wij willen u vragen of u kunt zorgen voor een keukenrol, wegwerphandschoentjes en een handzeeppomp. Zo kan de zorgverlener hygiënisch werken.
Wat in huis hebben?
Thuiszorg bellen?
Thuiszorg Eerbeek wil u als zorgvrager, familie en mantelzorger verzoeken om voor vragen die niet urgent zijn pas na 10.30 uur te bellen met het mobiele nummer 06-233 51 397. De zorg is voor die tijd namelijk in volle gang. Als het echt dringend is kunt u hen natuurlijk altijd bellen tussen 7.00 uur en 23.00 uur.
Bereikbaarheid thuiszorg
Medewerker Mary viert 40-jarig jubileum
In 1979 kwam Mary in dienst bij ouderenzorglocatie De Beekwal in Eerbeek als verzorgende. Dit was de start van een indrukwekkende carrière binnen Riwis Zorg & Welzijn. Nu werkt ze als adviseur Arbo, Veiligheid en Mileu en is ze daarnaast voorzitter van de ondernemingsraad van Riwis. We gingen met haar in gesprek en kregen een kijkje in haar leven.
Interview Mary
Mantelzorgfair
Speciaal voor mantelzorgers van de Veluwe organiseert Lerend Netwerk Mantelzorg regio Apeldoorn, waar ook Riwis Zorg & Welzijn bij is aangesloten, op zaterdagmiddag 18 januari in Heerde de Mantelzorg Fair van regio Noord West. Een ontspannende en inspirerende middag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree en deelname aan verschillende activiteiten is gratis.
Mantelzorgfair
Hulp vinden bewindvoerder
Bericht van de Naastbetrokkenenraad: Als het niet meer lukt om zelfstandig beslissingen te nemen, wordt je soms door de kantonrechter onder toezicht gesteld. Bij voorkeur wordt er iemand uit de familie aangewezen. Is er geen familielid beschikbaar, dan stelt de rechter een professionele mentor, bewindvoerder of curator aan. Het is soms lastig om een goede en betrouwbare bewindvoerder te vinden. De site van de branchevereniging bewindvoerders en inkomensbeheerders (BPBI) kan hierbij helpen.
Meer informatie
Activiteiten Tolzicht en De Beekwal
Bij de woonzorglocaties De Beekwal in Eerbeek en Tolzicht in Brummen worden maandelijks activiteiten aangeboden. Bewoners, familie, omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aan niet-abonnementhouders wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 5,10.
Bekijk het aanbod
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties