Online lezen  |  Afmelden
7 januari 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nlRiwis Zorg & Welzijn wenst je een gelukkig, gezond en veelbelovend 2020!

Erna ten Have nam na 37 jaar afscheid van Riwis
Erna ten Have verliet in december 2019 na 37 jaar Riwis Zorg & Welzijn. Van verpleegkundige bij ouderenzorglocatie Tolzicht groeide ze door als bestuurder van Riwis Zorg & Welzijn. In een persoonlijk interview vertelt de voormalige bestuurder aan redactrice Sylvana over haar werk, de hoogtepunten en ook over haar afscheid.
Naar het interview
Blog Jeff Wadt:
'Het nieuwe jaar'

Tijden veranderen. Voor een nieuw jaar maken velen goede, nieuwe plannen, maar wat het jaar echt zal brengen kan alleen de tijd ons zeggen. In zijn nieuwe blog vertelt Jeff Wadt over hoe een hernieuwde kennismaking herinneringen aan vroeger naar bovenhaalt.
Naar blog 'Het nieuwe jaar'
Update Cliënttevredenheids-onderzoek 2019
In november en december ontvingen alle ggz-cliënten een vragenlijst waarin hun mening werd gevraagd over de dienstverlening van Riwis. Hierop hebben we een mooie response verkregen. Aan alle cliënten die de vragenlijst hebben ingevuld: hartelijke dank! Onderzoeksbureau Triqs heeft de antwoorden voor Riwis overzichtelijk verwerkt. We gaan de uitkomsten bestuderen en binnenkort bespreken met medewerkers en cliënten uit de cliëntenraden. We blijven je op de hoogte houden via deze nieuwsbrief.
Respons CTO
Inspirerende Mantelzorg Fair op 18 januari in Heerde
Speciaal voor mantelzorgers van de Veluwe organiseert Lerend Netwerk Mantelzorg regio Apeldoorn, waar ook Riwis Zorg & Welzijn bij is aangesloten, op zaterdagmiddag 18 januari in Heerde een inspirerende en ontspannende Mantelzorg Fair. Op locatie De Heerd zijn er voor mantelzorgers tussen 13.00 en 17.00 uur allerlei gratis activiteiten en workshops.
Mantelzorg Fair
Rivit 11 januari aanwezig op Life Goals sportdag
Kick-Off Life Goals sportdag
Medewerker Mary vierde haar 40 jarig jubileum
In 1979 kwam Mary in dienst bij ouderenzorglocatie De Beekwal in Eerbeek als verzorgende. Dit was de start van een indrukwekkende carrière binnen Riwis Zorg & Welzijn. Nu werkt ze als adviseur Arbo, Veiligheid en Mileu en is ze daarnaast voorzitter van de ondernemingsraad van Riwis. We gingen in gesprek met haar en kregen een kijkje in haar leven.
Naar het interview
Nieuwe keukentafel- gesprekken?
Bericht vanuit de Centrale Cliëntenraad:
Eind september kregen veel ambulante cliënten een brief van de gemeente waarin zij aangaf een extra gesprek met hen te willen voeren over hun begeleiding. Wij, de cliëntenraad, zagen ook de brief en waren onaangenaam verrast over de inhoud. De gemeente heeft al indicaties afgegeven, waarom dan nóg een gesprek hierover? We stuurden daarop een brandbrief. De gemeente gaf toe dat de brief te ongenuanceerd en onduidelijk is. We werden uitgenodigd op gesprek.

Lees meer
Extra steun van buitenaf aan naasten
Namens de Naastbetrokkenenraad van Riwis:
Als naaste van een dierbare met een psychische kwetsbaarheid, kun je eveneens behoefte hebben aan steun en/of hulp van buitenaf. Vanuit Korak is er een naasten-lotgenotengroep waar je bij kunt aansluiten. Daarvan is in de oneven weken elke dinsdagavond een bijeenkomst in Apeldoorn. Daarnaast ontwikkelde vereniging Ypsilon specifiek voor naasten van mensen met psychosegevoeligheid de brochure 'Help! Psychose in de familie'.


Steun voor naasten
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties