Online lezen  |  Afmelden
27 februari 2020
 

Riwis voorbereid op eventuele uitbraak virus
Riwis Zorg & Welzijn is voorbereid op een eventuele uitbraak van een virusinfectie, zoals het Coronavirus. Er zijn een aantal belangrijke, maar tegelijkertijd eenvoudige maatregelen die u kunt nemen om een verspreiding van een griep- of verkoudheidsvirus tegen te gaan. Het hanteren van goede hygiëne blijft het belangrijkste dat we nu kunnen doen!
Waar op letten bij een virus
Muzikale middag Tolzicht
Houdt u van zingen? Kom dan op zaterdag 14 maart vanaf 14.30 uur naar Tolzicht in Brummen. Zing mee met Vrouwenkoor Ludiek o.l.v. dirigent Capar v.d Vinne en geniet van een heerlijke high tea. Riwis organiseert deze middag vanwege NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Onze betrokken medewerkers, vrijwilligers, enthousiaste cliënten en Vrouwenkoor Ludiek heten u van harte welkom!
Over deze middag
Telefoon voor De Beekwal
Wie heeft nog een ouderwetse telefoon met draaischijf staan die De Beekwal mag omtoveren tot een wonderfoon? Deze telefoon laat muziek van vroeger horen, zodra je een nummer draait. Voor dementerende ouderen is de Wonderfoon echt een feest van herkenning. Ze zijn zo populair dat er moeilijk aan deze telefoons is te komen. Wie kan een dergelijke telefoon missen en wil deze schenken aan De Beekwal?
Mail ons via: nieuwsbrief@riwis.nl
Creatief bezig op Tolzicht, komt u ook?
Iedere maandag organiseren vrijwilligers van 14.30 tot 16.00 uur in Tolzicht een creatieve middag voor ouderen. U bent van harte welkom om aan te schuiven. U kunt bijvoorbeeld een sjaal breien, een schort, kussen of tafelloper borduren of een kleedje haken. Maar u kunt ook deelnemen aan een potje Rummikub of alleen op bezoek komen voor een bakje koffie of thee. Deelname is gratis.
Lees meer
Marcel vertrekt uit NBR
Marcel Wentink was de afgelopen jaren één van de gezichten van de Naastbetrokkenenraad bij Riwis Zorg & Welzijn. Na 2,5 jaar voorzitterschap legt hij wegens zijn overvolle agenda, die ook gevuld is met werk voor andere stichtingen en maatschappelijke projecten, zijn werkzaamheden voor Riwis Zorg & Welzijn neer. Een moeilijk besluit en heel jammer voor Riwis. Als dank werd hij in het zonnetje gezet.
In het zonnetje
Vrijwilliger redactie gezocht
Vindt u het leuk om te schrijven en heeft u  een paar uurtjes per maand over om reportages, interviews of andere interessante artikelen te schrijven en woont u in Gemeente Brummen, Eerbeek of de directe omgeving? Meld u dan aan voor onze redactie! Stuur een mailtje naar communicatie@riwis.nl en dan maken we een afspraak om kennis te maken.
Meer informatie
Riwis Zorg en Welzijn kiest voor kleinschalig wonen
Binnen woonzorglocaties De Beekwal en Tolzicht kiezen we vanuit de visie ‘geloof in eigen kunnen’ bewust voor kleinschalig wonen. Dit is een woonvorm voor onze bewoners die zo veel mogelijk op thuis lijkt. Persoonlijke aandacht, huiselijkheid en zinvolle daginvulling zijn belangrijke uitgangspunten. De focus ligt op het welbevinden van de bewoner. Centraal in deze woonomgeving staat de gemeenschappelijke huiskamer. De activiteiten worden vanaf nu ook kleinschaliger georganiseerd.
Kleinschalig wonen
Activiteitenoverzicht
Bij onze woonzorglocaties Tolzicht in Brummen en De Beekwal Eerbeek worden maandelijks activiteiten aangeboden. Bewoners, familie, omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aan niet-abonnementhouders wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 5,10.

NB. Bij De Beekwal in Eerbeek worden activiteiten georganiseerd, maar is er i.v.m. de verbouwing, geen vastomlijnd programma. Meer informatie is op te vragen via de receptie van De Beekwal, 0313 – 655 500.
Overzicht activiteiten
 
Contact
E-mail opties