Online lezen  |  Afmelden
3 maart 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Riwis voorbereid op eventuele uitbraak virus
Riwis Zorg & Welzijn is voorbereid op een eventuele uitbraak van een virusinfectie, zoals het Coronavirus. Er zijn een aantal belangrijke, maar tegelijkertijd eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om een verspreiding van een griep- of verkoudheidsvirus tegen te gaan. Het hanteren van goede hygiëne blijft het belangrijkste dat we nu kunnen doen!
Waar op letten bij een virus
Joost Harkink neemt 'kijkje in de keuken' bij Omnizorg in Apeldoorn
Sinds vorige maand is Joost Harkink de bestuurder van Riwis Zorg & Welzijn. Ter kennismaking bezoekt hij allerlei locaties. Op 2 maart bracht hij een bezoek aan de locatie Omnizorg in Apeldoorn, een centrale voorziening voor mensen met een verslaving of psychische problematiek die dak- of thuisloos zijn geraakt en/of een combinatie aan problemen hebben. Manager Jet Jacobs van Omnizorg leidt Joost rond door het karakteristieke gebouw.
Kijkje in de keuken
Blog van Jeff Wadt: 'Rus-tig'
In de blog 'Rus-tig' denkt schrijver en cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn terug aan een moment in zijn kinderjaren. Als vijfjarige jongen ving hij het één en ander op uit een gesprek tussen volwassenen, wat hem wat onrustig maakte. Nu ruim veertig jaar later kan hij opgelucht zijn, want in al die jaren heeft zich niets voorgedaan wat ook maar te maken heeft met de voorspelling uit dat gesprek.
Naar blog 'Rus-tig'
Afscheid Marcel van NBR
Marcel Wentink was de afgelopen jaren één van de gezichten van de Naastbetrokkenen-raad bij Riwis Zorg & Welzijn. Na 2,5 jaar voorzitterschap legt hij wegens zijn overvolle agenda, die ook gevuld is met werk voor andere stichtingen en maatschappelijke projecten, zijn werkzaamheden voor Riwis Zorg & Welzijn neer. Een moeilijk besluit en heel jammer voor Riwis. Als dank werd hij in het zonnetje gezet.
Marcel in 't zonnetje
Medewerker Mariska zelf ook gebaat bij IRB-methode
Bij Riwis Zorg & Welzijn wordt de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) ingezet om cliënten te helpen bij het realiseren van toekomstwensen op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten. Dat het ook een handige methode voor Mariska zelf is, bleek wel toen zij de IRB-methodiek inzette om voor zichzelf een aantal zaken te verduidelijken en een stap vooruit te zetten.
Mariska's IRB ervaring
Stadswerkplaats Doetinchem feestelijk geopend
Stadswerkplaats
Rivit biedt hardlooptrainingen aan met Life Goals Apeldoorn
Vanaf april biedt Rivit met AV Veluwe en Stichting Life Goals weer een aantal hardlooptrainingen voor beginners in Apeldoorn aan. De eerste groep cliënten die in december en januari hier aan deelnam, wist de 'Start to run' naar 30 minuten te volbrengen. Lijkt het je ook leuk om samen met andere beginners te gaan hardlopen onder begeleiding van professionals? Titia en Jordy van Rivit informeren jou graag hierover, je kunt hun benaderen via rivit@riwis.nl
Start to run
Cliëntenraad maakt balans op van CTO
Bericht vanuit Riwis Centrale Cliëntenraad:
De Centrale Cliëntenraad is nauw betrokken geweest bij de uitvoering van het cliënttevredenheidsonderzoek en heeft recent de uitslagen hiervan bestudeerd. Allereerst wil zij via deze weg ieder bedanken die de vragenlijst eind vorig jaar heeft ingevuld. Er is volop gereageerd, waardoor per regio een goed overzicht verkregen is in wat er goed gaat en wat beter kan.   

Lees meer
Uitkomst CTO - Samen aan de slag!
De uitslagen van het cliënttevredenheidsonderzoeken zijn uitgebreid gedeeld met de cliëntenraad en de teams. Samen gaan we aan de slag met het bedenken van acties om de begeleiding te verbeteren. Over op welke aandachtspunten we ons gaan richten lees je door op 'lees meer' te klikken. Zodra de acties bekend zijn, komen we hier op terug!
 

Lees meer
Riwis aanwezig op Ontdekdezorg markt in Apeldoorn
Op zoek naar een baan in de zorg en welzijn? Maak op 17 maart kennis met Riwis Zorg en Welzijn op de Ontdekdezorg markt bij Aventus in Apeldoorn. De markt is specifiek gericht op herintreders en zij-instromers in de Zorg en Welzijn. Riwis heeft diverse BBL-vacatures. We staan hier ook vanuit Verbrede Leerpaden, dit is voor iedereen die interesse heeft om te werken in zorg en welzijn bij verschillende zorginstellingen in Apeldoorn.
Lees meer
Nieuws vanuit Naastbetrokkenraad
Bent u ouder of een ander familielid van een cliënt met autisme? Wellicht kent u CaféTisme nog niet. Dit is een ontmoetingsplek waar ouders in een ontspannen sfeer met elkaar kunnen praten aan de hand van een thema. Op gebied van autisme kan voor ieder de voorstelling 'Aut of Office' op 30 maart bij Gigant in Apeldoorn interessant zijn. Dit is een wervelende, interactieve theatervoorstelling die op herkenbare wijze laat zien hoe het kan zijn als een collega autisme heeft.
Meer hierover
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties