Online lezen  |  Afmelden
 
<
Speciale editie
In deze speciale editie van de nieuwsbrief vertellen over een aantal mooie initiatieven zijn genomen en geven we tips voor dingen die je binnen kunt doen én hoe je daar iets leuks van kunt maken voor jezelf en anderen. Dat maakt het allemaal misschien net een beetje makkelijker.
Beste allemaal,

We leven in bijzondere tijden. Er is een virus in Nederland dat ons allemaal ziek kan maken. Dat virus maakt geen onderscheid tussen jong oud man of vrouw. Iedereen kan het krijgen en iedereen kan er ernstig ziek van worden. Om iedereen daar tegen te beschermen nemen we maatregelen. Zo hebben we de locaties waar ouderen verblijven gesloten voor bezoek. Op andere locaties vragen we je zo min mogelijk naar buiten te gaan of op je eigen kamer of appartement te blijven. Als we dat doen, doen we dat omdat dat veiliger is. Op deze manier kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we niet ziek worden. Dit lukt alleen als we het met z’n allen doen, bewoners, medewerkers en naastbetrokkenen. We begrijpen dat dit soms heel vervelend of verdrietig is. Maar het is nodig om niet ziek te worden. Ik roep dus iedere bewoner van Riwis op om de instructies van begeleiders strikt op te volgen.

Ik vertrouw erop dat je dat jullie dat zullen doen, omdat niemand deze ziekte wil krijgen of verspreiden.

Hartelijke groet en hou je veilig!

Joost Harkink
Raad van Bestuur
Maatregelen: Volg ze op!
Ook binnen de GGZ zijn wij genoodzaakt extra maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij begrijpen dat dit veel impact heeft. We willen je toch met klem verzoeken deze maatregelen te volgen. We doen dit echt alleen om onze cliënten, bewoners en medewerkers te beschermen zodat de zorg en ondersteuning gegeven kan blijven worden die nodig is.
De maatregelen
Met elkaar in beweging
Omdat gezamenlijk sporten nu moeilijk is, heeft Rivit wat bedacht: Ze hebben oefeningen die je goed thuis kan doen op een rij gezet én samen met cliënten doen zij iedere ochtend mee met Nederland in beweging. Wel op afstand, maar door vooraf via de app het startsein te geven en naderhand te telefonisch te evalueren hoe het ging, werkt heel goed. Hanny: "Ik merk dat het contact om zo de dag te starten goed word ontvangen."
Tips en oefeningen
Bezigheids-toolbox
Omdat de dagbesteding is gesloten, we allemaal voornamelijk thuis zitten en soms toch de verveling toeslaat hebben de trajectbegeleiders een bezigheids-toolbox ontwikkeld. Voor alle ggz-locaties een. Samen rond bijvoorbeeld een speelbord of actief met beweegtips. Nog gezond en leuk ook!
Toolbox
Blog Jeff Wadt: Corona
In de blog 'Corona’ vertelt schrijver en cliënt Jeff Wadt wat deze crisistijd met hem doet en hoe hij deze doorkomt nu veel vanzelfsprekendheden en een bepaalde structuur wegvallen. Hij neemt ons mee in zijn nieuwe ritme. Hij komt de dagen wel door, ook al is het nu allemaal wat saaier en wat eenzaam.
Blog corona


Sam, bewoner in Doetinchem, was meteen enthousiast en is druk bezig met kaartjes schrijven. Alle ouderenlocaties krijgen sowieso een kaartje van hem!

Opbeurende kaartjes maken
Om onze ouderen bij De Beekwal in Eerbeek, Tolzicht in Brummen en in de locaties Avondzon, Podium en Zevenhuizen in Apeldoorn een steuntje in de rug te geven is aan bewoners van beschermd wonen locaties van Riwis Zorg en Welzijn gevraagd een om een kaartje te schrijven voor deze mensen. Ondanks dat onze jongeren zelf ook veel moeite hebben met deze situatie en soms ook niet goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan kunnen ze zich voorstellen dat sommige ouderen zich extra eenzaam voelen nu. De kaartjes worden in week 14 bezorgd.
Tips en ideeën: samen sterk
Deze tijd met allerlei maatregelen zijn best heel ingrijpend voor jou en je naasten. We wensen je veel sterkte! Om het voor clienten, bewoners, naasten en ook jezelf wat 'leuker' en soms wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips verzameld die wij hebben ontvangen van onze medewerkers, clienten en bewoners om deze tijd door te komen.
Overzicht tips/ideeën
 
Contact
E-mail opties