Online lezen  |  Afmelden
 
Speciale editie
In deze speciale editie van de nieuwsbrief vertellen over een aantal mooie initiatieven die zijn genomen en geven we tips voor dingen die je binnen kunt doen én hoe je daar iets leuks van kunt maken voor jezelf en anderen. Dat maakt het allemaal misschien net een beetje makkelijker.
Beste allemaal,

We leven in bijzondere tijden. Er is een virus in Nederland dat ons allemaal ziek kan maken. Dat virus maakt geen onderscheid tussen jong oud man of vrouw. Iedereen kan het krijgen en iedereen kan er ernstig ziek van worden. Om iedereen daar tegen te beschermen nemen we maatregelen. Zo hebben we de locaties waar ouderen verblijven gesloten voor bezoek. Op andere locaties vragen we u zo min mogelijk naar buiten te gaan of op uw eigen kamer of appartement te blijven. Als we dat doen, doen we dat omdat dat veiliger is. Op deze manier kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we niet ziek worden. Dit lukt alleen als we het met z’n allen doen, bewoners, medewerkers en naastbetrokkenen. We begrijpen dat dit soms heel vervelend of verdrietig is. Maar het is nodig om niet ziek te worden. Ik roep dus iedere bewoner van Riwis op om de instructies van begeleiders strikt op te volgen.

Ik vertrouw erop dat u dat zult doen, omdat niemand deze ziekte wil krijgen of verspreiden.

Hartelijke groet en hou u veilig!

Joost Harkink
Raad van Bestuur
Neem maatregelen serieus
Ook binnen Tolzicht en De Beekwal zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij begrijpen dat dit veel impact heeft. We willen u toch verzoeken deze maatregelen te respecteren. We doen dit echt alleen om onze bewoners en medewerkers te beschermen en zo de zorg en ondersteuning gegeven kan blijven worden die nodig is.
Maatregelen VVT
Mooie initiatieven
Het is hartverwarmend wat er deze dagen bij onze woonzorglocaties de Beekwal en Tolzicht wordt langsgebracht en wordt gedaan. We zijn er soms een beetje beduusd van en het doet onze bewoners zo ongelooflijk veel goed. Het kan het échte contact niet vervangen maar het helpt. Het steunt onze bewoners en medewerkers. Dank allen!
Mooie initiatieven
In beweging blijven
In deze tijd kan het best lastig zijn om te bedenken hoe u nu individueel aan de nodige beweging komt. Naast het televisieprogramma ‘Nederland in Beweging’ dat iedere werkdag rond 10.15 uur op NPO 1 te zien is, vindt op onze site een poster met enkele oefeningen die u kunt gaan doen. Bepaal eventueel samen met het zorgpersoneel een vast moment van de dag om dit te doen, zodat dit een routine gaat worden.
Oefeningen
Lente in huis
Riwis Zorg & Welzijn wil in deze tijd de lente en wat vrolijkheid naar onze medewerkers en de bewoners toe brengen. Gisten en vandaag bracht bestuurder Joost Harkink een bezoek aan Tolzicht en De Beekwal nam hij maar liefst 350 bossen tulpen mee. Het was mooi om te zien hoe een bloemetje ook in de moeilijke omstandigheden toch een stralende glimlach op het gezicht van mensen kan brengen.
Bekijk de foto's
Kerk- en huisdiensten Tolzicht en De Beekwal
Helaas kunnen dkerkvieringen in deze tijd ook niet doorgaan. Gelukkig hebben we de radio, televisie en internet nog. We hebben voor u een aantal alternatieven op een rij gezet.
Alternatieven kerk-en huisdiensten
Tips en ideeën
Deze tijd met allerlei maatregelen zijn best heel ingrijpend voor u en uw naasten. We wensen u veel sterkte! Om het voor bewoners, thuiszorgcliënten en naasten en ook uzelf wat 'leuker' en soms wat makkelijker te maken hebben we een aantal tips verzameld die wij hebben ontvangen van onze medewerkers, cliënten en bewoners om deze tijd door te komen.
Tips en ideeën
 
Contact
E-mail opties