Online lezen  |  Afmelden
16 april 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Lente en wat vrolijkheid in coronacrisistijd
Lees meer en bekijk de foto's
Meiden van Bloementuin winnen taart met winactie bezigheidstoolbox
Bezigheidstoolbox
Contact met je ambulante begeleider via Facetalk
Binnenkort starten ambulante begeleiders met beeldbellen via Facetalk. Gezien alle maatregelen rondom de coronacrisis, is dit een goed middel om begeleidingsgesprekken te ondersteunen. Beeldbellen wordt soms al bijvoorbeeld via Whatsapp ingezet, maar hierin zit een veiligheidsrisico in m.b.t. privacy van cliënten. Facetalk voldoet aan de AVG-richtlijnen en is goed beheersbaar voor het aanmaken van accounts. Wanneer een begeleider Facetalk in gaat zetten, neemt hij/zij contact op met de cliënt en volgt de nodige uitleg.
FaceTalk
Blog van Jeff Wadt: 'Alles vanzelf'
Jeff Wadt, onze vaste schrijver en cliënt bij Riwis, heeft een nieuwe blog voor ons geschreven. Hierin denkt hij terug aan de tijd dat hij als kind gefascineerd luisterde naar de verhalen van zijn neef. Verhalen die achteraf verzonnen bleken te zijn, maar nu veertig jaar later wel dicht bij de werkelijkheid komen.
Naar 'Alles vanzelf'
Bouw vordert gestaag van nieuwe Riwis-locatie Zonnehoeve
Zonnehoeve
Middelenvrij wonen in Twello
In juni 2019 is Riwis gestart met een pilot middelenvrij beschermd wonen bij twee locaties in Twello. Wat houdt middelenvrij wonen in en hoe functioneert het in de praktijk? In een interview verteld André Stoop, teamleider van de locaties Barnte en Mercurius in Twello, hierover.
Naar het interview
Bericht vanuit Riwis Cliëntenraad
Openluchtklooster
De Centrale Cliëntenraad heeft geschreven over de coronacrisis waarin we ons met z'n allen nu bevinden. "..De eens zo open, bruisende samenleving is veranderd in een openluchtklooster, waar velen zich terugtrekken in hun woningen en noodgedwongen vele dagritmes aanhouden.." De Cliëntenraad geeft in het stuk aan dat zij ziet dat Riwis hard achter de schermen werkt, vertelt over hoe zij omgaat met deze situatie en wenst iedereen veel sterkte toe in deze tijd. Klik op onderstaande button en lees het verslag.
Openlucht- klooster
Leden gezocht voor Riwis Naastbetrokkenraad!
De Naastbetrokkenenraad (NBR) van Riwis Zorg & Welzijn behartigt de gezamenlijke belangen van naasten van de cliënten. Om deze belangen goed te kunnen (blijven) vertegenwoordigen zijn zij hard op zoek naar nieuwe leden. Wilt u ook actief meedenken over onderwerpen en besluiten die van belang zijn voor naasten (en voor cliënten)? Mail dan naar naastbetrokkenraad@riwis.nl
Leden gezocht
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties