Online lezen  |  Afmelden
30 april 2020
 

In de net verzonden nieuwsbrief is een woordje weggevallen in het stukje 'Verwendag bij De Beekwal'. Uiteraard zijn hier GEEN externen aanwezig. Excuses voor deze verwarring.
Helaas nog geen bezoek
Dinsdagavond 21 april heeft het kabinet aangekondigd dat vrijwel alle voor ons relevante maatregelen verlengd gaan worden tot en met 20 mei. Dat betekent voor Riwis Zorg en Welzijn dat er voor nu niets iets gaat veranderen. Onze ouderenlocaties blijven vooralsnog gesloten voor bezoek, hoe verdrietig en spijtig we dit ook vinden.
 Lees wat dit voor u betekent

Koningsdag in stijl gevierd
Ondanks deze moeilijke tijd, wilden we met elkaar ook Koningsdag op feestelijke wijze vieren. Er werden bloemen, gebak, slingers en ballonnen langsgebracht door De Brummense Oranjevereniging en bouwbedrijf Zweers bezorgde prachtige oranje tulpen! En dat is nog niet alles. Op uitnodiging vond er ook feestelijk optreden plaats van feestduo Kump Goed bij Tolzicht.
Foto's
Lintje vrijwilligster Tolzicht
Riwis feliciteert Ria Jager-Zeijseink, sinds 2005 vrijwilligster bij Tolzicht. Zij is namelijk benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit omdat ze zich "geruime tijd heeft ingespannen ten bate van de samenleving en anderen heeft gestimuleerd”. Ria is op Tolzicht actief met het maken van bloemstukken voor de aankleding van het gebouw. Ook is zij betrokken bij activiteiten zoals bingo en de inloopmiddag. Daarnaast doet zij nog tal van andere vrijwilligersactiviteiten.
Lees de Facebookpost
Hart voor bevrijdingsdag
Vanuit de vrijwilligers bij Tolzicht is een mooie actie ontstaan. Zij hebben zeker 170 oranje hartjes gehaakt voor alle bewoners en medewerkers van Tolzicht  Deze worden 5 mei uitgedeeld en opgespeld. Dit geeft deze dag dat we 75 jaar bevrijd zijn, toch een feestelijk oranje tintje.
Engeltje voor bewoners
Geesje Kip werkte 38 jaar met veel plezier als activiteitenbegeleidster bij Riwis Zorg en Welzijn. Nu ze met pensioen gaat heeft ze aan alle bewoners van Tolzicht een engeltje gegeven om hen een hart onder de riem te steken in deze rare tijd. Geesje verlaat Riwis echter nog niet definitief. Ze blijft in deze coronatijd beschikbaar voor een extra dienst en daarna gaat ze als vrijwilligster aan de slag. Dankjewel Geesje voor je inzet en betrokkenheid!
Verwendag De Beekwal
Op locatie De Beekwal wordt op 10 mei vanwege moederdag intern een ouderen verwendag georganiseerd. Onze bewoners kunnen genieten van onder andere een manicure, massage en een heerlijke high tea. Dit gebeurt geheel onder begeleiding van onze zorgmedewerkers. Er zijn dus GEEN externen aanwezig. De medewerkers zetten zich deze dag vrijwillig in om onze bewoners een onvergetelijke dag te bezorgen.
Tolzicht in beweging
Op woensdag 6, 13 en 20 mei organiseert Stichting Sportkompas een  beweegactiviteit bij Tolzicht. Bewoners kunnen individueel en vanuit de huiskamers meedoen vanaf terras, balkon of raam. Normaal gesproken verzorgt Sportkompas dit in huis bij Tolzicht en nu dus buiten! Er zijn beweegactiviteiten van een kwartier op drie verschillende plekken (achterkant Assenrade, voorkant en binnenplein) tussen 10.30 uur en 11.30 uur. Laten we samen in beweging komen!
Mooie momenten
Wat is het fijn om te zien dat er zoveel mensen zijn die met hartverwarmende acties en prachtige optredens een hart onder de riem weten te steken van bewoners en personeel van Tolzicht en De Beekwal. Bloemen muziek, dans, pizza's die bezorgd werden....te veel om op te noemen. Dank!
Een compilatie
       Bedankt voor al uw medewerking en support!
 
Contact
E-mail opties