Online lezen  |  Afmelden
12 mei 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Nog geen bezoek ouderenlocaties
De versoepelingen waarover gesproken wordt door het kabinet gelden nog niet voor onze locaties. Onze ouderenlocaties blijven vooralsnog gesloten voor bezoek, hoe verdrietig en spijtig we dit ook vinden.
Wat betekent dit
Kaarten voor cliënten
De kinderen van één van de coördinerend begeleiders van team Apeldoorn Zuidoost van Riwis Zorg & Welzijn kwamen op het idee om kaarten te maken voor cliënten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. Navraag bij collega’s in haar team welke cliënten dit zouden waarderen leverde het volgende antwoord op: Allemaal!
Kaartenactie
Blog van Jeff Wadt: Fikkie stoken met opa
In de blog 'Fikkie stoken met opa' denkt Jeff Wadt, schrijver en cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn terug aan een moment in zijn kinderjaren. Als jongen, hielp hij zijn opa vaak met het verbranden van vuilnis. Een interessante bezigheid als kind. Vlak voor zijn tiende verjaardag overleed zijn opa. Hij was 78 jaar. Iemand zei nog tegen Jeff: "Voor je het weet ben je echt oud". Voor kleine Jeff leek de leeftijd van 78 jaar echter nog een eeuwigheid te duren. Nu zijn we veertig jaar verder....
Naar de blog
Kwijtschelding eigen bijdrage abonnementstarief Wmo
Minister De Jonge van VWS heeft besloten de eigen bijdrage abonnementstarief Wmo voor in ieder geval de maanden april en mei collectief niet te innen in verband met de coronacrisis. Dit geldt voor alle Wmo-cliënten die geen of een alternatieve vorm van begeleiding (bellen, beeldbellen, e-mailcontact enz.) hebben ontvangen. De regeling geldt niet voor beschermd wonen cliënten.
Waarom structuur zo belangrijk is
Met structuur weet je lichaam wanneer het tijd is om te eten of om te toiletteren. Maar ook wanneer het bedtijd is en wanneer het weer tijd is om op te staan. Waarom is structuur nou zo belangrijk? Een bijdrage vanuit het perspectief van een cliënt, ook lid van de cliëntenraad van Riwis Zorg & Welzijn. Het maakt duidelijk waarom een dagstructuur niet alleen voor voor de schrijver, maar ook voor anderen binnen de ggz en vvt zo belangrijk is.
Belang van structuur
Vervoer&co zorgt voor coronabus
Cliënten kunnen niet altijd zelfstandig reizen en woonbegeleiders gaan dan met hen mee naar het ziekenhuis of naar testlocaties. Als woonbegeleiders dit met hun eigen auto doen, is het meestal niet mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. Daarom heeft Vervoer & Co een Toyata Hiace bus klaargemaakt om coronaproof cliënten te kunnen vervoeren. De bus is alleen te reserveren voor vervoer van cliënten met het vermoeden van corona of waarbij is corona vastgesteld.
Lees meer
Oproep: Hart onder de riem bewoners ggz ouderenlocaties
In Apeldoorn hebben wij enkele ouderenlocaties die ook 'op slot' zijn voor bezoek. Het gaat om ouderen die soms al hun hele leven lang beschermd wonen omdat zij niet zelfstandig zonder begeleiding kunnen wonen. Ook dit zijn kwetsbare ouderen en door de coronacrisis is hun dagelijkse structuur, die heel belangrijk voor ze is, volledig op de kop gezet. Zij kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Zijn er mensen zijn met leuke ideeën om deze groep ouderen wat op te vrolijken? Stuur dan een mail naar communicatie@riwis.nl. Alvast bedankt!
Opvrolijken ouderen
Dag van de zorg
Vandaag is het een speciale dag: De dag van de zorg. Veel Nederlanders zetten zich met man en macht in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onderwijzers, vakkenvullers, politieagenten en talloze anderen. En natuurlijk onze begeleiders bij Riwis Zorg en Welzijn. Zij proberen via de App, chat, videobellen, gewoon bellen en mailcontact met onze cliënten en bewoners in contact te blijven en op afstand, en bij de drie ouderenlocaties van dichtbij, de zorg te verlenen die nodig is. Heel veel respect en dank hiervoor!
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties