Online lezen  |  Afmelden
9 juni 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Versoepeling bezoek:
ouderenlocaties ggz

Met beperkingen is sinds 28 mei de nieuwe bezoekregeling ingegaan voor locaties Avondzon, Podium en Zevenhuizen. Via de mail zijn de families van bewoners door Riwis op de hoogte gesteld. Het is ontzettend fijn voor cliënten en naasten dat bezoek weer mogelijk is, maar het zorgt ook voor een uitdaging. Tot nu toe zijn alle locaties coronavrij gebleven. Dat willen we graag zo houden. Het is daarom nodig voorzichtig en stapsgewijs te werk te gaan.
Bezoekregeling
Dubbelinterview met Gijs en Jarno
Een tijd geleden hebben we via onze cliëntenraad gevraagd of er cliënten zijn die willen vertellen over hoe hun dagen eruit zien in deze bijzondere tijd met het coronavirus, en hoe zij dit alles ervaren en hiermee omgaan. Twee cliënten die na de vraag vanuit de cliëntenraad hier iets over willen vertellen zijn Jarno (16 jaar) en Gijs (69 jaar).  
Interview Gijs
Interview Jarno
Blog van Jeff Wadt: Dwang
“Je mandje desinfecteren, met de stroom meelopen, houd zoveel mogelijk rechts.” Een aantal maanden verder is heel Nederland meer dan een ervaring rijker door de regels rondom het coronavirus. Bijna niets is nog hetzelfde en overal wordt het protocol net wat anders gehanteerd. Inmiddels kennen we allemaal wel de symptomen van het virus, maar het brengt ook ‘klachten’ met zich mee waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. In de blog 'dwang' omschrijft Jeff Wadt, schrijver en cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn zijn onschuldige corona gerelateerde klachten.
Naar de blog
Even voorstellen: Gedragswetenschapper Josine
In april is Josine gestart als gedragswetenschapper. Een nieuwe functie binnen Riwis Zorg & Welzijn. In die functie gaat ze begeleiders ondersteunen in het begeleiden van cliënten. We hebben Josine een aantal vragen gesteld over haarzelf en over haar functie. In dit interview stelt ze zichzelf voor en vertelt Josine over haar achtergrond, haar manier van werken en waarom ze gekozen heeft om voor Riwis te werken. 
Lees meer
Dag van de Stagiair
Wat zijn wij als Riwis Zorg en Welzijn ontzettend trots op onze stagiairs! Vrijdag 22 mei was het officieel de ‘Dag van de Stagiair’. Dé dag waarop we onze mbo-stagiairs binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in het zonnetje hebben gezet. Zij ontvingen iets lekkers uit handen van praktijkopleider GGZ Patricia Jonkers.
Lees meer
Ontmoet & Co Maakt herstart
Sinds 2 juni heeft Ontmoet & Co een herstart gemaakt en worden er weer mensen ontvangen aan de Roggestraat in Apeldoorn. Iedere werkdag is er een moment waarop er met een groep van maximaal 8 personen koffie of thee gedronken wordt. Uiteraard wordt er uiterst voorzichtig te werk gegaan. Wil je graag een koffie moment bijwonen? Meld je dan van te voren aan en volg de regels en aanwijzingen. 
Lees meer
Blije gezichten bij locatie Zevenhuizen
Ruim drie maanden zijn de locaties Avondzon, Podium en Zevenhuizen gesloten geweest voor bezoekers. De heropening voor bezoek zorgde dan ook voor blije gezichten bij locatie Zevenhuizen. Net als vele anderen mocht Bianca, lid van de Naasbetrokkenenraad, voor het eerst weer ons op bezoek bij haar zus. Lees over de ervaring van Bianca op onze website.
Lees meer
Life Goals herstart sportactiviteiten
Life Goals is het vitaliteitsprogramma in Apeldoorn waarin Riwis als partner meedoet. Zij zijn in Apeldoorn weer gestart met hardloop -en voetbaltrainingen voor cliënten. Op vrijdagavond zijn de voetbaltrainingen. De hardlooptrainingen zijn op zaterdagochtend. Beiden onder leiding van een professionele trainer. Ga jij de strijd aan met de coronakilo’s of heb je gewoon zin hebben om lekker te gaan sporten in groepsverband? 
Lees meer
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties