Online lezen  |  Afmelden
24 september 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl


Corona rukt op, blijf alert
Landelijk lopen de besmettingen van het coronavirus op. Gelukkig gaat het bij Tolzicht, De Beekwal en ook in onze thuiszorg nog goed. Er zijn op dit moment geen besmettingen. Dat betekent dat bezoek mogelijk is. Soms hebben cliënten of medewerkers wel klachten en vinden er testen plaats. Op deze momenten vragen wij u om tijdelijk in een bepaalde ruimtes mondmaskers te dragen. Het blijft echter spannend en de situatie kan zo weer veranderen! We vragen u met klem om rekening te blijven houden met 1,5 meter afstand. Zodra er iets verandert in de bezoekregeling of anders, dan laten we u dit zo snel mogelijk weten.
Meten cliënttevredenheid
In oktober 2020 laat Riwis Zorg & Welzijn een onafhankelijk cliënttevredenheidsonderzoek uitvoeren door Trigs. Ouderen die van Riwis Zorg & Welzijn thuiszorg ontvangen en ouderen die wonen op de locatie De Beekwal en Tolzicht worden dan gevraagd om deel te nemen aan het onderzoek, waarmee zij hun ervaringen met Riwis Zorg & Welzijn kunnen delen. De uitkomsten dragen bij aan betere kleinschalige zorg. Helpt u uw naaste met het invullen van de lijst wanneer dit nodig is? We hopen op uw medewerking, zodat wij nog beter aan uw wensen tegemoet kunnen komen. De resultaten worden anoniem verwerkt.
 
Carrièreswitch in de zorg
Vanuit twee totaal verschillende achtergronden maakten Erna en Shanice begin dit jaar een stap naar de zorg. Een carrièreswitch kun je wel zeggen. “Het leuke aan de zorg is dat je er veel voor terugkrijgt. Contact met mensen geeft ons energie.” Zij zitten beiden inmiddels zo goed op hun plek dat ze starten met de BBL-opleiding Verzorgende IG.
Lees het volledige interview
Prinsjesdag en terrasconcert
Dinsdag 15 september was het Prinsjesdag. Een andere dan andere, maar desondanks een echte traditie, waar we aandacht aan besteden. De bewoners van Tolzicht volgden samen met de verzorging live Prinsjesdag. Harpiste Lies Joosten verzorgde diezelfde week een terrasconcert.
Impressie
Parasols en tuinsets
De Vrienden van Tolzicht hebben mooie tuinsets en parasols geschonken aan Tolzicht. Het plein is hierdoor mooi opgeknapt en wordt nog verder aangekleed met planten en bloemen. Omdat wij hier lang plezier van willen hebben, vragen een ieder hier netjes mee om te gaan.
Erna Koning stelt zich voor
Erna Koning is de nieuwe vrijwilligerscoördinator bij De Beekwal en stelt zich graag aan u voor. Zij gaat voor 15 uur per week, verdeeld over drie ochtenden van 9.00-14.00 uur aan de slag. Zij kijkt er naar uit om kennis met te maken.
Meer over Erna
Cliëntenraad zoekt leden
De cliëntenraad wil de stem zijn van alle cliënten van Riwis, of die nu beschermd wonen, in de ouderenzorg verblijven of ambulante hulp ontvangen. Wij zoeken mensen die hun talenten inzetten om uit te vinden wat er leeft onder de achterban en die geluiden vertolken naar de organisatie. Je komt in contact met mensen met zeer uiteenlopende achtergronden. Ook is er een kleine financiële vergoeding voor je inzet. Interesse of meer weten? Mail dan naar clientenraad@riwis.nl
Meer over de clientenraad
Geslaagde fotoshoot
Onlangs hebben onze fotograaf, een leuk stel bewoners en enthousiaste medewerkers foto’s gemaakt om te gebruiken voor op de website van Riwis Zorg & Welzijn, sociale media en in nieuwe folders en brochures. Naast dat alle ouderen er mooi op staan was het ook een dag met een hoop plezier en gelach voor en achter de camera.
Een voorproefje

       Bedankt voor al uw medewerking en support.

 
Contact
E-mail opties