Online lezen  |  Afmelden
6 oktober 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Wlz in de ggz
Vanaf 2021 wordt de Wet langdurige zorg opengesteld aan de geestelijke gezondheidszorg. Dat wil zeggen dat ggz-cliënten voor het eerst een indicatie kunnen krijgen die hun leven lang geldig is. Het CIZ is verantwoordelijk voor het toewijzen van deze indicaties. Nieuwe indicaties zijn dan vanaf 2021 geldig. Bij Riwis Zorg & Welzijn kunnen vanaf 2021 Wlz ggz-cliënten beschermd wonen. Ook kunnen cliënten ambulante begeleiding ontvangen.
Lees meer
Webserie: Riwis Verhuist!
In onze nieuwe webserie neemt Nick Klokkers ons mee in de ontwikkelingen rondom de verhuizingen bij Riwis. Via de website, ons YouTube kanaal en de nieuwsbrief zullen de video’s te bekijken zijn. In de eerste aflevering geeft teamleider André Stoop ons een rondleiding door de nieuwe locatie de Zonnehoeve en gaan we langs bij Rob Maan manager ggz.
Bekijk de video
Blog van Jeff Wadt: Winkelbediening
In de blog ‘Winkelbediening’ neemt Jeff Wadt, schrijver en cliënt bij Riwis ons mee naar zijn verschillende ervaringen in een elektronicazaak. Zijn blog laat duidelijk zien hoe bediening en service kan leiden tot een compleet andere ervaring. Jeff's eerste ervaring was niet erg positief. Hij wil niet al te veel geld uitgeven en werd daarom niet vriendelijk geholpen. Als een soort wraak schafde hij het product niet aan. Zijn tweede ervaring leidde daarentegen bijna tot een aankoop. Jeff werd tijdens deze ervaring deskundig en professioneel geholpen. Lees de blog ‘Winkelbediening’  om erachter te komen waarom de ervaringen van Jeff zo erg verschillen.
Naar de blog
In het Zonnetje: Gerda Hogeboom-Busser
Gerda Hogeboom-Busser werkte 9 jaar lang als huishoudelijke hulp op locatie Ijsbloem en is begin dit jaar met pensioen gegaan. Vanwege we het coronavirus werd haar afscheid nog even uitgesteld, maar zaterdag 19 september mocht het dan toch plaatsvinden. Samen met medewerkers en cliënten werd er een afscheidsmiddag gehouden. Een cliënt, die toevallig ook Gerda, zag dit als een uitgelegen kans om Gerda nog even in het zonnetje te zetten.
Lees meer
Vergadering Naastbetrokkenraad: 16 september
Op 16 september hield de Naastbetrokkenenraad voor het eerst sinds weken weer een vergadering. Naast de vijf leden van de Nbr waren er ook twee managers van Riwis aanwezig en de voorzitter van de Raad van Bestuur.  Het belangrijkste agenda punt van de vergadering was de Begeleidingsdriehoek. Voor de Nbr was het fijn om hier met de vertegenwoordigers van Riwis over te kunnen praten. Lees het hele verslag op de website.
Lees het verslag
Nieuwsupdate Taskforce EPA Oost veluwe
In de Taskforce Ernstige Psychiatrische Aandoeningen werken de regionale GGZ-instellingen samen om de zorg voor de groep mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Riwis Zorg & Welzijn is maakt deel uit van deze Taskforce. Via een nieuwsupdate houden zij cliënten en naasten op de hoogte van de ontwikkelingen in de regio. Lees de update over; beschermd wonen, wlz indicaties ggz, wachttijden en het plan dak- en thuisloosheid.
Lees meer
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties