Online lezen  |  Afmelden
24 december 2020
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl


Bijzonder jaar

Wat een bijzonder jaar hebben we gehad met elkaar. Een jaar waarin er veel beperkingen waren en er weinig contact kon zijn. Toch heb ik, zeker binnen Riwis, veel saamhorigheid gezien. Samen de schouders eronder zetten. Samen voor het belang van de cliënt. Daar ben ik enorm trots op. Met u hoop ik dat 2021 een jaar wordt waarin we meer open kunnen gaan. Het vaccin gecombineerd met het uitgebreide testbeleid maakt dat ik denk dat we in 2021 weer echt contact kunnen hebben met elkaar. Ik denk dat we dat erg hebben gemist. Voor nu wens ik u fijne feestdagen. We zien elkaar in 2021.

Joost Harkink
Bestuurder Riwis Zorg en Welzijn

Overzicht besmettingen en maatregelen Riwis
Iedere week bekijkt Riwis of de situatie rond het coronavirus zich positief of negatief ontwikkelt binnen onze werkgebieden. Moeten we waakzaam zijn, is de situatie zorgelijk, ernstig of is de situatie zelfs zeer ernstig te noemen? Op basis hiervan nemen we passende maatregelen. Maatregelen zijn afhankelijk van de lokale situatie en kunnen daarom tussen regio’s verschillen. Dit geldt dus ook voor Riwis waarbij we naast de landelijke maatregelen ook in goed overleg zelf maatregelen aanscherpen toepasbaar op onze specifieke situatie. Bekijk de overzichten die laat zien wat dit voor Riwis en dus ook u betekent.
Lees meer
Corona-uitbraak Tolzicht
Helaas is er op dit moment corona-uitbraak op onze ouderenlocatie Tolzicht in Brummen. Ruim anderhalve week geleden testte een bewoner positief op covid-19. Riwis Zorg & Welzijn heeft direct alle intramurale bewoners en medewerkers getest. Hieruit is gebleken dat meerdere bewoners en medewerkers ook positief zijn. Bewoners die positief zijn getest zijn allen direct in quarantaine geplaatst. Vorige week zijn alle bewoners en medewerkers ook voor een tweede keer getest, waaruit weer enkele bewoners positief zijn bevonden. Op dit moment betreft het 16 bewoners en 8 medewerkers. Er wordt nauw contact onderhouden met huisartsen en specialist ouderen-geneeskunde en de naasten.  
Lees meer
Muzikale serenade Tolzicht
Welke muzikant, zanger of zangeres wil de bewoners van Tolzicht in Brummen verblijden met muziek op 1e en/of 2e kerstdag? Een mini-optreden in de tuin rondom Tolzicht is heel welkom. Ook kinderen die een instrument bespelen zijn van harte uitgenodigd! Er mogen maximaal 2 personen tegelijk buiten optreden. Wilt u graag iets muzikaals of anders voor de bewoners doen, neem dan contact op met Marijte via mbolt@riwis.nl of 06 57 41 3302.
Hart onder riem van Rabobank en Hema
Op 22 december werden de bewoners van de Beekwal en het aanleungebied verrast met een kerstattentie van de Rabobank Apeldoorn en omgeving en de Hema. De Beekwal laat ook alle bewoners en medewerkers van Tolzicht hiervan meegenieten om hen een hart onder de riem steken.
Lees meer



Herdenkingsdienst via tv
De jaarlijkse herdenkingsdienst ter nagedachtenis aan de overleden bewoners van Tolzicht en De Beekwal is voor deze keer vastgelegd op film in het pand van de Vrijzinnigen Ijsselstreek. Harm Knoop (geestelijk verzorger) spreekt over ritueel gedenken en sterfelijkheid en draagt een gedicht voor. Ook wordt er muziek gespeeld. Harm en Marijte (medewerker Tolzicht) steken kaarsjes aan voor iedere overleden bewoner waarbij de naam en kamernummer wordt genoemd zodat men weet om wie het gaat. Zodra het weer kan, wordt dit in de huiskamers op de televisieschermen getoond.

Ondanks de omstandigheden, wensen wij u goede kerstdagen en voor 2021 gezondheid, liefde en tijd met elkaar! 

 
 
Contact
E-mail opties