Online lezen  |  Afmelden
1 mei 2018
 
Ieder mens heeft wel iets autistisch
Dit was de conclusie in Gigant op 4 april na de voorstelling ‘Fuck you Rainman’ van de Auti-maatjes. In een avondvullend programma vonden mensen met autisme herkenning in hoe ze worden bejegend of waar ze tegenaan lopen. Tenslotte heeft ieder mens heeft wel iets autistisch.
Lees meer
Ivo Jacobs in het zonnetje
Iedere maand zetten we in Bij Riwis een cliënt, medewerker, vrijwilliger, naastbetrokkene of iemand anders bij Riwis in het zonnetje. Dit keer is dat Ivo Jacobs, voormalig huismeester en nu werkzaam bij bijbeeld. Iedere klus, groot of klein, pakt hij met beide handen aan wanneer hij daar iemand mee kan helpen.
Meer over Ivo
Leons blog - drukke weken
Leo van Lith is cliënt bij Riwis. Schrijven is voor hem een uitlaadklep. Zijn ervaringen deelt hij maandelijks met ons via een blog. Leon: "De laatste weken verlopen vrij hectisch en snel, maar ik zit in een goede flow. Het liefst zou ik nu opsommen wat er de komende dagen te wachten staat, zodat ik het onthouden kan."
Lees de blog
Verbinding kunst met techniek
Jorik Barteling, veelzijdig kunstenaar en creatief begeleider van Riwis, bouwde samen met deelnemers van Area 055 (ontmoetingsplek voor onderwijs en techniekoude, afgekeurde brandblussers van Riwis om tot kijk- en luisterpalen voor het project Frats-liedjes.  
Meer over dit project
Informatief en zinvol
Deze woorden verbinden bezoekers aan de thema-avond van de naastbetrokkenenavond op donderdag 5 april. Het geheim lag besloten in de combinatie van informatie, het delen van ervaringen aan de hand van stellingen en het meenemen van verbeteringen.
Meer over deze avond
Kenniscentrum Destigmatisering opgericht
Gebukt gaan onder psychiatrisch stigma, alsof je een onzichtbaar etiket op je voorhoofd geplakt  krijgt. Door vooroordeel of onwetendheid. Om dit tegen te gaan is het Kenniscentrum Destigmatisering opgericht.
Meer over het kenniscentrum
Vrijwilligersavond Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
Op maandag 7 mei is er bij Ontmoet&Co in Apeldoorn een vrijwilligersavond waarin Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) centraal staat en wordt besproken. Ben jij vrijwilliger bij Riwis? Wees welkom!
Kom je ook?
Ook nieuws of een goed verhaal te vertellen? Mail dan naar de redactie via nieuwbrief@riwis.nl
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties