Online lezen  |  Afmelden
5 juni 2018
 

Vanaf 25 mei 2018 zijn de regels over het gebruik van (persoons)gegevens veranderd. Via deze nieuwsbrief brengen wij onze cliënten, naastbetrokkenen, vrijwilligers en geïnteresseerden op de hoogte van actualiteiten. Mocht u Bij Riwis niet meer willen ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link boven- of onderin deze nieuwsbrief. We gaan zorgvuldig om met uw privacy.

GGNet behandelteams versterkt door Riwis woonbegeleiders
Aan de multidisciplinaire behandelteams (FACT-teams) van GGNet zijn onlangs drie woonbegeleiders van Riwis toegevoegd. Samen met andere specialisten in de GGZ streven zij naar een snellere begeleiding voor cliënten/ patiënten die extra aandacht nodig hebben en zorgen ze voor een betere doorstroom van cliënten naar Riwis.
Riwis in
FACT-teams
Miep van Donkergoed in het zonnetje
Voor de rubriek 'In het zonnetje' reizen we dit keer naar het Atrium, een ontmoetingsplek/
buurthuis in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. Daar wacht Marja Barmentloo. Zij is cliënt van Riwis en wil graag Miep van Donkersgoed eens in het zonnetje zetten! Miep is woonbegeleid-ster bij Riwis.
Meer over Miep
Spot de zwaluwtil in Park Zuidbroek te Apeldoorn!
In opdracht van Stichting Vrienden van Park Zuidbroek hebben cliënten van Riwis bij Groothout Ketentechniek een zwaluwtil gemaakt. Na 14 dagen 'teamwork' mag het resultaat er zijn! De zwaluwtil is te bewonderen in Park Zuidbroek.
Lees meer
In gesprek met Aafke Brink
Ook nieuwsgierig naar de achterliggende gedachten van begeleiders van Riwis bij hun keuze voor een baan in de psychische gezondheidzorg? Aafke Brink vertelt over haar werk als woonbegeleidster. "Het geeft veel voldoening als cliënten mij niet meer nodig hebben, maar zelf verder kunnen."
Lees het interview
Een andere vakantie dan gepland
Leon van Lith is cliënt bij Riwis. Schrijven is voor hem een uitlaadklep. Zijn ervaringen deelt hij maandelijks met ons via een blog. Dit keer vertelt hij over zijn vakantie met zijn beste vriend. Voor rust en herstel zouden ze gaan werken op een boerderij in Ecolonie in Frankrijk, maar door miscommunicatie kreeg dit een iets andere wending. Uiteindelijk werd het een mooie en leerzame reis door Europa.
Lees de blog
Het Cliëntportaal: handig en informatief!
Het Cliëntportaal is een extra beveiligde website waarmee de cliënt op elk gewenst moment direct toegang heeft tot zijn of haar cliëntdossier/zorgleefplan en zo meer eigenaar is van zijn/haar eigen dossier. Heel handig om op een snelle manier de rapportage te zien en na te lezen wat er is afgesproken.
Info Cliëntportaal
MIND voor naastbetrokkenen
De Naastbetrokkenenraad van Riwis is aangesloten bij de Kamer Familieraden van Mind. Dit landelijke netwerk biedt contact-dagen, trainingsdagen en nuttige informatie.  
Meer over Mind
Nieuwe woonlocatie in Doetinchem
Cliënten en naasten zijn enthousiast over de nieuwe woonlocatie van Riwis Zorg & Welzijn in Doetinchem. Hier worden 31 zelfstandige eenpersoonsappartementen gebouwd voor jongvolwassenen en volwassenen die woonbegeleiding krijgen. De nieuwe Riwis-locatie bestaat uit drie woonlagen op de eerste, tweede en derde verdieping. Het is volgens planning medio 2019 klaar.
Meer over deze woonlocatie
Discussieer mee op de bezinningsavond!
De cliënt centraal, wat bedoelen we daar precies mee? Hoe ga je om met moeilijke, ethische dilemma’s? Dit en meer zijn vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt. Daarom worden er vanaf september iedere eerste maandag van de maand bezinnings-avonden georganiseerd waarbij cliënten, naastbetrokkenen en medewerkers met elkaar in gesprek kunnen gaan.
Lees meer
Ook nieuws of een goed verhaal te vertellen? Mail dan naar de redactie via nieuwbrief@riwis.nl
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties