Online lezen  |  Afmelden
3 juli 2018
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws? Dan kunt u zich uitschrijven via de link boven- of onderin deze nieuwsbrief.

“De band met mijn moeder is al beter”
Robinka (17) woont sinds een paar maanden op de locatie Doornbosch Hofstede in Eerbeek. Dit is een locatie voor jongeren van 14 tot 23 jaar die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen en begeleid worden om zelfstandig te worden. Hier wordt een 'gewoon'gezinsleven nagebootst. 
Het leven van Robinka
Ervaringswerkers Eric en Erika in het zonnetje
Deze maand zijn we voor de rubriek ‘In het zonnetje’ weer in Apeldoorn. Dit keer aan de Prins Willem-Alexanderlaan. Irene Gerlich, participatiecoach bij Riwis, heeft Eric en Erika opgegeven. Ze zitten beneden in een zithoek en zien een 'man met een doos' arriveren.
Meer over Erik en Erica
Onafhankelijke klachtencommissie aangesteld
Riwis Zorg&Welzijn beschikt sinds 1 juni over een onafhankelijke klachtencommissie via het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ). Alle commissieleden zijn deskundig op het gebied van de zorg die Riwis verleend.
Klachtencommissie
“Jammer dat het voorbij is”
Opbouwen van het festivalterrein, broodjes smeren, het terrein schoonhouden of toiletten poetsen. De vrijwilligers van Riwis (cliënten en medewerkers) hebben ook dit jaar weer flink wat werk verzet tijden het Drakenbootfestival dat in juni plaatsvond in Apeldoorn. 
Harde werkers
Een kijkje in de keuken
Met enige regelmatig bezoekt bestuurder Erna ten Have een van de locaties van Riwis. De afgelopen weken bezocht ze een moeder en kind huis in Apeldoorn en de locaties Jonasweg en Zichtstede in Vaassen.

Erna's verslag
 
Wat zullen de buren wel niet denken?
De campagne ‘Wat zullen de buren wel niet denken’ is 16 juni gestart in Apeldoorn en omstreken. Met veel tips, informatie en aanwezigheid op evenementen is het de bedoeling om het contact met buurtbewoners met een psychische kwetsbaarheid op gang te brengen.
Meer over de campagne
Een geslaagde familiedag
Leidy Meulenhof en Carla Hukom waren namens Naastbetrokkenenraad op zaterdag 2 juni aanwezig bij de familiedag van het team Zevenhuizen. Dit om de sfeer te proeven maar ook om de zichtbaarheid van de Naastbetrokkenenraad te vergroten.  
Meer over de familiedag
Informatieavond over beheer en bewindvoering
Uitnodiging voor een informatieavond over beheer en bewindvoering voor cliënten en naasten. Deze avond wordt georganiseerd door GGNet in samenwerking met Ypsilon.
Meer over de informatieavond
Praat mee!
De cliënt centraal, wat bedoelen we daar precies mee? Hoe ga je om met moeilijke, ethische dilemma’s? Dit en meer zijn vragen waar je niet zomaar een antwoord op hebt. Daarom worden er vanaf september iedere eerste maandag van de maand een bezinnings-avond georganiseerd waarbij cliënten, naastbetrokkenen en medewerkers met elkaar in gesprek kunnen gaan.
Naar bezinningsavonden
Met vakantie
De redactie gaat met vakantie. De eerstvolgende Bij Riwis nieuwsbrief kunt u eind augustus weer verwachten. De redactie wenst u een fijne en luchtige zomer!
Wilt u een cliënt, vrijwilliger of medewerker in het zonnetje zetten, of heeft u nieuws of een goed verhaal te vertellen? Mail dan naar de redactie via nieuwbrief@riwis.nl
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties