Online lezen  |  Afmelden
6 november 2018
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Wie zet jij in het zonnetje?
Soms verdient iemand het om eens goed in het zonnetje gezet te worden. Je wilt diegene persoonlijk bedanken voor zijn/haar warmte, betrokken- of bevlogenheid. Riwis heeft daarvoor de rubriek 'in het zonnetje' bedacht. Ken jij een cliënt, vrijwilliger of iemand bij Riwis die je wilt verrassen? Stuur je inzending met motivatie naar nieuwsbrief@riwis.nl.
Stuur inzending
Blog van Jeff Wadt 'Jong talent'
Jeff Wadt is het pseudoniem van een cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn. Hij schrijft al jaren over zijn gedachten en ervaringen. In Bij Riwis geeft hij via zijn blog regelmatig een inkijkje in zijn leven. Dit keer schreef hij een blog met als titel 'Jong talent'. 
     
Naar de blog 'Jong talent'
Nieuwe Riwis website!
Vol trots kunnen we zeggen dat onze nieuwe website in de lucht is! De 'look en feel' van de site is veranderd, het is een stuk overzichtelijker geworden en alles is beter leesbaar. Geen overbodige informatie of vakjargon meer. Het is nu veel meer gericht op jou als gebruiker van de site.
Bekijk riwis.nl
Samen focussen op herstel
De medewerkers van de ggz bij Riwis worden binnenkort allemaal geschoold in IRB. Dit staat voor Individuele Rehabilitatie Benadering. Medewerkers leren hoe ze je nog beter kunnen helpen bij het realiseren van jouw toekomstwensen op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten.  
Meer over IRB
Aanvulling bij minimuminkomen
Moet jij iedere maand rondkomen van een minimuminkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een minimaregeling van jouw gemeente. Medische kosten worden dan bijvoorbeeld (deels) vergoed of je wordt financieel bijgestaan om wekelijks te kunnen sporten. Binnen elke gemeente is er online wel informatie te vinden over mogelijke minimaregelingen. 
Minimaregeling
Riwis-medewerkers in zorgcampagne IKZORG.
Extra mensen in de zorg en welzijn zijn hard nodig. Daarom lanceerde sector Zorg en Welzijn, samen met ministerie van Volksgezondheid, per 1 november de landelijke campagne IKZORG. Verzorgende IG Ineke (woonzorglocatie De Beekwal) en HR-medewerker Martijn bij Riwis deden hun verhaal over hun keuze voor een baan in de zorg.
Hun verhaal
Tips en steun Naasten in Kracht
Naasteninkracht.nl is een unieke website voor naasten van mensen met pyschische problemen. Bezoekers van de site krijgen informatie, tips, inspiratie en steun. Vooral ook van elkaar. Riwis vertrouwenspersoon voor naastbetrokkenen en een aantal naasten van Riwis-cliënten droegen ook hun steentje bij aan de ontwikkeling van de site.  
Lees meer
Psychosecongres op 22 november
Op 22 november vindt het jaarlijkse Psychosecongres van Kenniscentrum Phrenos in Zwolle plaats. Het thema is: 'Participatie is een mensenrecht; participatie therapie'. Daarmee wordt ingehaakt op het VN-verdrag over de rechten van mensen met een handicap. Iets dat in de ggz veel meer tot uiting zou moeten komen.
Meer informatie
Riwis zet zich in voor afvalscheiden
Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn vond op 10 oktober, De Dag van de Duurzaamheid, de 'Scheid je fit' afvalrace plaats. In samenwerking met Rivit, het vitaliteitsteam van Riwis, lieten we zien dat je met goed recyclen eveneens werkt aan je gezondheid en vitaliteit. De 'Scheid je fit' campagne heeft als doel om afvalscheiden op al onze locaties extra te stimuleren.
Scheid je fit
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties