Online lezen  |  Afmelden
4 december 2018
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor jou samengesteld. Heb je nieuws, een goed verhaal te vertellen of wil je iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Nieuw cliëntportaal
Vanaf 2 januari 2019 is Riwis Zorg & Welzijn aangesloten bij Carenzorgt van Nedap. Dit vervangt dan het huidige cliëntportaal. Via Carenzorgt kun je eenvoudig zorg organiseren en informatie delen. Je hebt inzage in jouw zorgplan en de rapportages van de verzorging, en in de agenda zie je de ingeplande afspraken. In de toekomst kun je berichten uitwisselen met zorgverleners.
Over dit portaal
Veilig mailen
Riwis Zorg & Welzijn gaat veilig mailen. Niet omdat we nu onveilig mailen, maar omdat we voor onze cliënten en onszelf nog veiliger willen mailen. Als zorgorganisatie gaan we met veel gevoelige informatie om en het is belangrijk om die informatie zo goed mogelijk te beschermen. Wat dit precies betekent?

Lees meer
Blog van Jeff Wadt 'De combi'
Onder het pseudoniem Jeff Wadt geeft een cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn via zijn blog een kijkje in zijn leven. Voor deze nieuwsbrief schreef hij de blog 'De combi'. Daarin kijkt hij vanuit zijn perspectief van nu terug op een ervaring van vroeger.


Naar de blog 'De combi'
Verhoging voedingsgelden
Afgelopen jaar voerde de cliëntenraad met de Raad van Bestuur gesprekken over de verhoging van het voedingsgeld. Per 17 december 2018 gaat de verhoging van het voedingsgeld in voor de betreffende cliënten. Daarnaast ontvangt de cliënt de gebruikelijke schoonmaakkosten.

Lees meer
Petra Beekman in het zonnetje
Onlangs werd Petra Beekman in het zonnetje gezet door beleidsadviseur bij Riwis Carla Meuleman. Carla: "Petra is al jarenlang de drijvende kracht achter het project Ervaringsdeskundigheid, het Leercentrum en IRB-methodiek (Individuele Rehabilitatie Benadering). Ik ken haar van het project Ervaringsdeskundigheid. Met passie en enthousiasme denkt ze mee over hoe ervaringsdeskundigheid in de organisatie een goede, zichtbare plek kan krijgen."

Petra in het zonnetje
Interview met BBL-er Guus
Vanuit ‘Zorgplatform Apeldoorn’ zet Riwis Zorg & Welzijn zich samen met onderwijsinstellingen, andere zorgorganisaties en de gemeente Apeldoorn onder andere in om het tekort aan breed opgeleide zorgverleners op te lossen. Het opleidingstraject 'Verbrede Leerpaden' is hier een initiatief van. Guus Hoekstra volgt sinds september de BBL opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg en heeft Riwis Zorg & Welzijn het eerste jaar als leer- en werkplek.

Naar het interview
Afscheid Wim Koning
Wim Koning is vertrouwenspersoon voor de naastbetrokkenen van cliënten van Riwis Zorg & Welzijn. Na ruim 14 jaar legt hij op 1 januari 2019 deze functie neer. Via een persoonlijk verhaal vertelt Wim iets over zijn rol en hoe hij hier steeds meer in is gegroeid. Je voelt zijn betrokken- en bevlogenheid.

Lees meer
Midwinter Marathon
Loop je regelmatig hard en wil je met Riwis Zorg & Welzijn en Rivit samen meedoen aan een mooie hardloopwedstrijd? Meld je dan voor 4 januari aan voor deelname in één van onze teams aan de Midwinter Marathon Apeldoorn van zondag 3 februari. Je kunt in teamverband meedoen aan de Acht van Apeldoorn of de mini-marathon (10 Engelse mijlen / 16,093 km).
Geef je op!
Wil je ook bijdragen aan de Bij Riwis nieuwsbrief?
Voor de maandelijkse Bij Riwis ggz nieuwsbrief kunnen we nog goed extra redactieleden gebruiken. Heb je schrijftalent, zit je vaak vol met goede ideeën, maak je graag deel uit van een redactie en heb je een paar uur per maand tijd over? Laat het ons weten door een korte motivatie te sturen naar nieuwsbrief@riwis.nl
Meer hierover
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties