Online lezen  |  Afmelden
5 februari 2019
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor jou samengesteld. Heb je nieuws, een goed verhaal te vertellen of wil je iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Hoe bevalt cliëntportaal Caren?
Sinds 2 januari 2019 werkt Riwis Zorg & Welzijn met het clëntregistratiesysteem ONS van Nedap Healthcare die een koppeling heeft met het cliëntportaal Caren. Alle zorginformatie uit ons eerdere systeem is daarnaar overgezet. Het werken in Caren is even wennen voor cliënten en naasten, maar is een verbetering ten aanzien van het vorige systeem. Reacties zijn: het is 'overzichtelijk', 'gebruiksvriendelijk' en 'duidelijk'.
Caren
Jos in het zonnetje 
Dit keer werd Riwis Zorg & Welzijn medewerker Jos Schrijver door zijn collega's van BijBeeld en Vervoer&Co verrast met een taart. Hij is zeer geliefd onder zijn collega's. Hij staat altijd klaar voor anderen en zet net even dat stapje extra. Hij is geduldig, een doorzetter, biedt een luisterend oor en geeft geregeld goedbedoelde adviezen. Daarnaast heeft hij veel humor. Genoeg redenen om Jos in het zonnetje te zetten.
Naar het zonnetje
Blog van Jeff Wadt: 'Eerste opname'
Jeff Wadt, een pseudoniem van een cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn, heeft voor deze nieuwsbrief een nieuwe blog over een ervaring geschreven. In 'Eerste opname' denkt hij terug aan de eerste keer dat hij in de geestelijke gezonheidzorg werd opgenomen. Een aangrijpend verhaal.. Mogelijk voor jou ook een verhaal met herkenning.
Blog 'Eerste opname'
Beter toekomstwensen realiseren met IRB
In de nieuwsbrief van november kon je lezen dat alle ggz-medewerkers van Riwis Zorg & Welzijn geschoold worden in IRB, Individuele Rehabilitatie Benadering. Ze leren hoe ze nog beter cliënten kunnen helpen bij het realiseren van toekomstwensen op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten. Esther werkt bij Riwis en volgt de IRB-opleiding tot coach. In een verslag vertelt ze over haar ervaring met IRB.
Naar Esthers verslag
De bezinningsavond stopt, de bezinning niet
Bij Riwis Zorg & Welzijn werd maandelijks een bezinningsavond georganiseerd waarop cliënten, naastbetrokkenen en medewerkers met elkaar in gesprek konden over een bepaalde kwestie. Helaas bleek de opkomst aanhoudend af te nemen. Daarom stopt deze avond. Wel is het nog mogelijk om op aanvraag een bezinningsmoment te laten verzorgen.
Lees meer
Een nieuwe naastbetrokkenen vertrouwenspersoon bij Riwis
Sinds 23 januari is Christiaan Verweij de nieuwe vertrouwenspersoon voor naastbetrokkenen bij Riwis Zorg & Welzijn. Hij neemt daarmee het stokje over van Wim Koning. Christiaan stelt zichzelf graag aan je voor.
Meer over Christiaan
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties