Online lezen  |  Afmelden
5 maart 2019
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor jou samengesteld. Heb je nieuws, een goed verhaal te vertellen of wil je iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Riwis aanwezig op zorgbanenmarkt
In de Week van Zorg en Welzijn staat Riwis Zorg & Welzijn op donderdag 14 maart vanuit Zorgplatform Apeldoorn op de zorgbanenmarkt in Omnisport in Apeldoorn. Daar vertellen wij alles over de verschillende functies, opleidingen, stage/werkplekken en kansen bij ons in de zorg en welzijn. Daarnaast laten we mooie producten/kunstwerken zien die cliënten bij onze leerwerkbedrijven Areau055 en Bijbeeld maken.
Zorgbanenmarkt
Fred in het zonnetje 
Fred woont dit jaar alweer 25 jaar bij Riwis Zorg & Welzijn (en bij de organisaties zoals we daarvoor heetten.) Dat is bijzonder en daar is hij ook erg trots op en blij mee. Zijn begeleider Adilia heeft hem in al die jaren vorderingen zien maken. Het hele team begeleiders op het adres waar hij een appartement heeft, is dan ook van mening dat hij het verdient om verrast te worden met een lekkere taart.
Naar het zonnetje
Blog van Leon: 'Tijd voor zonnige dagen'
Voor deze Bij Riwis nieuwsbrief schreef Leon, cliënt bij Riwis Zorg & Welzijn, een blog over zijn stemming en wat hij zoal meemaakte in de eerste maanden van dit jaar. De blog heet 'Tijd voor zonnige dagen', want hij hoopt dat de komende maanden voor hem wat meer positiviteit met zich meebrengen.
Blog 'Tijd voor zonnige dagen'
Begeleider met cliëntervaring biedt cliënt meerwaarde
Binnen Riwis Zorg & Welzijn werken mensen met cliëntervaring in verschillende functies. Zo ontvangt Nadja ondersteuning van begeleider Adelie die cliëntervaring en ervaringskennis heeft. Adelie heeft geen specifieke opleiding hierin gevolgd, maar kan vanuit haar eigen cliëntervaring wel goed aansluiten bij verhalen van anderen en cliënten zo ondersteunen. Nadja vertelde aan ons over hoe zij dit ervaart.
Naar het interview
Je hart luchten bij de cliëntvertrouwenspersonen
Sinds augustus 2018 zijn Peter van Leusden en Houkelien Maatman de vertrouwenspersonen voor cliënten bij Riwis Zorg & Welzijn. Via het register van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen kwam Riwis in contact met Peter en Houkelien. Maar wat is hun taak eigenlijk als cliëntvertrouwenspersoon? En wanneer en waarvoor kun je bij hun terecht?
Lees meer
Nieuwe klachtencoördinator
Met ingang van 1 maart 2019 is Sylvia Eriks aangesteld als coördinator klachtenbehandeling bij Riwis Zorg & Welzijn. Helaas gaat er wel eens iets mis of lopen de zaken anders dan verwacht. Dan kun je een melding van onvrede of een klacht indienen via haar. Zij neemt dan binnen twee werkdagen contact met je op. Graag stelt Sylvia zich aan je voor en vertelt zij hoe zij te werk gaat. 
Meer over Sylvia
Deel jouw mening met MIND ter verbetering van de ggz
De Naastbetrokkenenraad van Riwis is aangesloten bij MIND, dé koepel van, voor en door cliënten- en familieorganisaties in de ggz. MIND streeft ernaar om de positie van iedereen die te maken heeft met psychische problemen structureel te verbeteren. Zij heeft daarvoor contact met politici, beleidsmakers, beleidsuitvoerders zorgverzekeraars en brancheorganisaties. Met jouw input kan jij MIND helpen de ggz te verbeteren.
Lees meer
Enquête ontspanningsgeld voor cliënten bij beschermd wonen
Afgelopen maand is vanuit de Centrale Cliëntenraad van Riwis Zorg & Welzijn via de ggz-begeleiders een enquête over ontspanningsgeld voor cliënten in beschermd wonen verspreid. Heb je deze enquête nog niet via je begeleider verkregen? Vraag hem of haar hier dan even naar. Ingevulde enquêtes kunnen uiterlijk nog 11 maart ingeleverd worden. Dit kan rechtstreeks bij de Cliëntenraad maar kan ook via je begeleider.
Meer hierover
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties