Online lezen  |  Afmelden
25 februari 2021
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand bij Riwis in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl


1e vaccinaties een feit
Op 15 en 16 februari zijn de meeste van onze ouderen bij Tolzicht en De Beekwal gevaccineerd. We hopen dat onze andere cliënten (op de locaties en thuiswonend) snel volgen! Het had nog wel wat voeten in aarde voor er echt gevaccineerd kon worden. Riwis is ook afhankelijk van externe organisaties en factoren hierin. Bedankt voor uw vertrouwen en geduld!
Lees meer
Overzicht besmettingen en maatregelen Riwis
Daar is ‘ie weer, de corona-update. Het blijft lastig te voorspellen hoe de maatregelen er in de nabije toekomst uit zien. Binnen de VVT blijft in ieder geval de huidige bezoekregeling en maatregelen van kracht. We bekijken iedere week hoe de situatie zich in het werkgebied van Riwis ontwikkelt en nemen dan passende maatregelen. Bekijk de actuele maatregelen op onze website. 
Maatregelen
Stemmen via brief
De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Normaal gesproken konden onze ouderen hun stem uitbrengen bij het stemlokaal in hun woonzorglocatie Tolzicht en De Beekwal. Dit jaar is dit niet mogelijk, vanwege corona. Een stem uitbrengen bij een ander stemlokaal kan (er kan ook iemand gemachtigd worden om een stem uit te brengen), maar kiezers van 70 jaar en ouder kunnen ook per brief hun stem uitbrengen. Zo hoeft deze groep niet de deur uit. Maar hoe werkt dat precies?
Lees meer
Winnaars Dichtwedstrijd 'Spiegelen' bekend
De winnaars van onze corona dichtwedstrijd 'Spiegelen' zijn bekend. Na lang (digitaal) beraad heeft de jury  drie winnaars aangewezen. Het zijn geworden: Tilow Tilahun met het gedicht ‘Corona-Rap’, Silvia Smis-Benistant (bewoner Tolzicht) met het gedicht ‘Licht’ en Wendy Hoos met het gedicht ‘Nieuw Normaal’. Allen van harte gefeliciteerd! De komende 3 nieuwsbrieven publiceren we het gedicht van een van de winnaars.
Hoge kwaliteit
Waarom de NBR?
Bianca ter Molen, lid van de Naastbetrokkenenraad (NBR) van Riwis was onlangs op bezoek bij haar zus Marijke in de ouderen woonlocatie Zevenhuizen in Apeldoorn. Gelukkig kan dit, als iedereen zich maar aan de maatregelen houdt. Ook het werk als lid van de raad van naasten zag er afgelopen jaar heel anders uit. Maar wat doet een naaste in de raad van naastbetrokkenen dan zoal?
Lees meer
Hoe herkent u nepmails?
Het gebeurt steeds vaker, fraudeurs die nepmails versturen ook wel phishing genoemd. Phishing is een vorm van oplichting. Eén van de bekendste manieren is die waarbij mensen naar een kopie van een website worden gelokt. Vrijwel iedereen die mailt, appt of sms’t heeft hier helaas regelmatig mee te maken...
Herkennen nepmails
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties