Online lezen  |  Afmelden
6 april 2021
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Betekenisvolle dagbesteding bij Techniek
Voor velen is het een plek om te ontwikkelen en te herstellen. Samen met vakmensen in techniek en begeleiding maken deelnemers op bestelling de mooiste houten tafels, banken en decoratie. Die krijgen een mooi thuis, wat het werk waardevol maakt. “Techniek” is echter zo veel meer dan het werk dat ze maken. Zo lees je in het verslag van deelneemster Zayah.
Het verslag
Hoe de Buurtcirkel Patrick heeft geholpen
"Ik ervaar veiligheid, plezier en we komen elke week samen als een warme groep mensen. Iedereen heeft wel ‘iets’, iedereen respecteert elkaar. Je kan zijn wie je bent". In een Buurtcirkel leren mensen hun eigen mogelijkheden (ver)kennen en die vervolgens met voldoende zelfvertrouwen in te zetten. Mensen werken aan zelf- en samenredzaamheid en het opbouwen van sociale netwerken. Lees wat dit voor Patrick betekende. Misschien is het ook iets voor jou!
Lees meer
Blog van Jeff Wadt: Juno
"Ik werd wakker en Juno was er niet. Ze kwam altijd direct als ik opstond. Ik vroeg me af hoe dit kon, ik ging zoeken. Nergens te zien, paniek overviel me. Mijn moeder stond bij het aanrecht, ik vroeg: waar is de hond?"
Waar is de hond?
Winnende gedicht: Licht
De winnaars van onze corona dichtwedstrijd 'Spiegelen' zijn bekend. Deze week delen wij het eerste winnende gedicht 'Licht' van Silvia Smis-Benistant (bewoner Tolzicht). De komende 2 nieuwsbrieven publiceren we het gedicht van een van de andere winnaars.
Gedicht 'Licht'
Nbr: Wie zijn naasten eigenlijk?
Hoe moeilijk kan het zijn om veranderingen te accepteren? Bijvoorbeeld omdat jouw naaste niet meer zelfstandig kan blijven wonen. Wie heeft zich soms niet machteloos gevoeld om een familielid met wie je het beste voor hebt? Je staat er niet alleen voor! Als lid van de naastbetrokkenenraad of via een thema-avond (als dit weer kan) kun je hierover in gesprek gaan en/of jouw ervaringen te delen. En ook samen kijken hoe we het beste kunnen opkomen voor de belangen van je naaste en jouzelf.

Lees meer
Corona update: blijf je bezoek registreren
"Waken voor een beeld dat van alles weer kan" is wat minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vandaag vertelde. Deze maand wordt er een stuk meer mogelijk, maar ook wij sluiten ons bij deze uitspraak van de Jonge aan. We willen je om voorzichtig te zijn en je aan de maatregelen te houden. Ook verzoeken we je om wanneer je naasten bezoekt, je bezoek te registreren. Zodat we contact met je op kunnen nemen wanneer dat nodig blijkt. 
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties