Online lezen  |  Afmelden
6 juli 2021
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

IRB, wat kun je er mee?
Veel cliënten van Riwis Zorg & Welzijn krijgen te maken met de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) methode. Je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Maar wat is het nou eigenlijk? Esra Bode, de nieuwe aanwinst van onze redactie zocht voor ons uit wat de IRB methode nou precies betekent in de praktijk. Daarvoor ging ze op bezoek bij cliënt Martine en haar begeleider Esther. Lees hun mooie verhaal in het verslag van Esra.
Naar het verslag
Drakenboot: Doe mee als vrijwilliger
Yes! Drakenbootfestival kan dit jaar weer doorgaan en net als voor corona is Riwis Zorg & Welzijn er bij om met een team vrijwilligers te ondersteunen tijdens dit mooie Apeldoornse feest. Lijkt het jou leuk om ons op vrijdag 10, zaterdag 11 of zondag 12 september ons te helpen? Meld je dan vast aan op de website! 
Lees meer
Podcasts over forensische zorg en de behoefte van de cliënt
Branchevereniging Valente, waar Riwis Zorg & Welzijn lid van is maakte in samenwerking met EFP een serie podcasts met de naam 'Tussen Kaders en Herstel'. In de driedelige serie onderzoeken ze de dilemma’s en afwegingen die komen kijken bij het werken met forensische cliënten die in een instelling voor beschermd wonen of maatschappelijke opvang verblijven. Dat doen ze in gesprek met psychiaters, cliënten en begeleiders.
Naar de podcasts
Gezellige voetbalavond bij Techniek
Het is alweer ruim een week geleden dat de heren van Oranje werden uitgeschakeld voor het EK-voetbal tegen Tsjechië, maar de wedstrijd ervoor tegen Noord-Macedonïe was het feest bij de dagbestedingsplek Techniek in Apeldoorn. Net als iedere werkdag werd er hard gewerkt aan de Molenmakershoek, maar dit keer was het ook na werktijd gezellig. Deelnemers bleven om samen na het werken gezellig te eten van de BBQ en daarna de wedstrijd te bekijken die gelukkig wel werd gewonnen!
Lees meer
Blogt: Ruzie
Een spannend tafereel speelt zich af onder het balkon van Jeff Wadt. Twee groepen jongelui krijgen het aan de stok. In het begin zijn het er maar een paar, maar het worden er steeds meer. Het dreigt uit de hand te lopen. Wat gaat er gebeuren? Jeff denkt al snel aan de stenen die er in de buurt liggen. Die zullen toch niet door zijn raam vliegen straks? Wat er gebeurt lees je in de blog.
Naar de blog
Winnende gedicht: Nieuw Normaal
In de vorige nieuwsbrieven (nr. 4 & 6) las je al twee van de drie winnende gedichten van de dichtwedstrijd 'Spiegelen'. Vandaag lees je het laatste winnende gedicht geschreven door Wendy Hoos genaamd: Nieuw Normaal.
Nieuw Normaal
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties