Online lezen  |  Afmelden
7 september 2021
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Start samenwerking Sportclub Brummen
Afgelopen vrijdag, 3 september, was de officiële start van de samenwerking tussen Sportclub Brummen en Riwis Zorg & Welzijn bij de kantine van de sportclub. Wekelijks gaat een groep cliënten van Riwis helpen bij de werkzaamheden van de kantine van de sportclub. Daarmee wordt de kantine een nieuwe dagbestedingslocatie voor cliënten van Riwis. In bijzijn van wethouder Cathy Sjerps en Riwis bestuurder Joost Harkink werden de eerste hapjes gemaakt door de enthousiaste groep cliënten geserveerd.
Lees verder
Drakenboot 2021 geannuleerd
Tijdens de persconferentie van vrijdag 13 augustus werd duidelijk dat een festivalzomer er dit jaar nog niet in zat. Festivals zonder vaste zitplaatsen mogen alleen doorgaan met maximaal 750 bezoekers. Voor het Drakenbootfestival zijn deze criteria onmogelijk. Wat de organisatie dwong om het festival, dat op 10,11 en 12 september plaats zou vinden, dit jaar wederom te annuleren. Maar wees niet getreurd. Volgend jaar vieren we het driedubbel!
Lees verder
Blog Jeff Wadt: Gemeen dillema
"Ik keek om me heen, er was iets. Er waren ondanks corona opvallend veel mensen in de zaak. Een ongemakkelijk gevoel bekroop me, mijn hoofd zat inmiddels vol. Ik wilde het apparaat gelijk meenemen maar voelde al dat ik niet veel meer nodig had om een heftige paniekaanval te krijgen. En het was druk. Veel drukker dan normaal." Jeff staat voor een gemeen dillema in zijn laatste blog. Hoe dat in elkaar zit lees je op onze website.
Lees: Gemeen dillema
Riwis zoekt nieuwe begeleiders
En daarom organiseren we bij Riwis Zorg & Welzijn op 14 september een selectiedag. Wij zijn opzoek naar geschikte collega’s om ons te ondersteunen op onze prettige woonlocaties en in de ambulante teams. Tijdens de selectiedag kijken we precies naar waar de kandidaat naar opzoek is en hoe dat past bij naar waar wij naar op zoek zijn. Na een gesprek loop je
 's middags nog even mee op je mogelijke nieuwe werkplek. Is er een match? Dan heb je binnen 24 uur een nieuwe baan. 
Lees verder
Life Goals festival bezorgt iedereen een glimlach
Op Vrijdag 27 augustus vond het sport- en beweegfestival van Life Goals Apeldoorn plaats op het terrein van de Apeldoornse voetbalvereniging a.v.v. Columbia. De zon scheen en meer dan 100 mensen genoten van de sportieve festiviteiten. Op één van de velden verzorgde wethouder Willems de aftrap van een geslaagde dag met veel lachende gezichten.
Lees verder
Start nieuwe stagiaires
September is een maand waarin de scholen weer beginnen en dat betekent dat we bij Riwis Zorg & Welzijn ook weer nieuwe stagiaires verwelkomen. Dat doen we met veel plezier. In deze periode starten achttien stagiaires en zes nieuwe BBL medewerkers binnen de GGZ. Ook zijn er achttien medewerkers die een opleiding volgen en hun BPV uren binnen Riwis maken. We zijn trots om bij te dragen aan de scholing van deze gedreven studenten en we hebben er vertrouwen in dat we een leuke en productieve samenwerking tegemoet gaan de komende maanden
Lees verder
Voorstelling: "Au 'tisme wat" in Orpheus
Op donderdagavond 30 september speelt Alex, deelnemer van onze dagbesteding Vervoer, in theater Orpheus. Zijn cabaretvoorstelling “Au ’tisme wat” gaat over de belevening van de wereld vanuit het perspectief van iemand met autisme gegoten in een komisch en sarcastisch jasje. Riwis Zorg & Welzijn vindt het ontzettend mooi dat Alex op deze manier zijn perspectieven en ervaringen deelt en helpt hem graag aan een uitverkochte zaal. Kom jij ook?
Kaartjes voor €7,50
Offciële opening insectenhotel van o.a. Techniek
Deelnemers maakten prachtige insectenhotels samenwerking met Gemeente Apeldoorn, IVN Apeldoorn en de zeven scholen waar de hotels staan. Bij zo’n mooi project hoort natuurlijk een officiële opening en dat is ook precies wat we op vrijdagmiddag 17 september gaan doen op de Willem van Oranjeschool. Wethouder Wim Willems voorziet de officiële opening om 12.45 uur samen met de kinderen die het hotel gevuld hebben, leerkrachten, Marieke Sprey van IVN en natuurlijke onze toppers van Techniek.
 
Contact
E-mail opties