Lees over: Nieuwbouw en tijdelijke verhuizing Zevenhuizen, Tavaris in Brummen, Too-good-to-go kast Zonnehoeve, vrijwilligerswerk en natuurlijk een nieuwe Jeff Wadt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
10 januari 2023
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Too good to go kast - Mooi initiatief bij locatie Zonnehoeve
Het leven is duur geworden de laatste maanden. De meeste mensen moeten toch wat meer opletten dat inkomsten en uitgaven in evenwicht blijven. Je ziet hierdoor dat er mooie initiatieven ontstaan om solidair met elkaar te zijn. Jori, Cora en Ola, begeleiders op Riwis-locatie De Zonnehoeve hebben onlangs de ‘to good to go kast’ geïntroduceerd voor, door en met hun cliënten om ook een steentje bij te dragen.
Lees verder
Tijdelijke verhuizing bewoners Zevenhuizen
Riwis Zorg en Welzijn wil in 2023 nieuwbouwen op onze locatie Zevenhuizen aan de Tannhäuserstraat. De huidige woningen zijn verouderd en passen niet meer bij de zorg en begeleiding die Riwis wil bieden. Op 7 maart 2023 gaan we met de bewoners van de locatie Zevenhuizen tijdelijk verhuizen naar de locatie Randerode van Zorggroep Apeldoorn. Waarna de huidige gebouwen gesloopt worden. We verwachten om in de zomer van 2024 terug te verhuizen naar onze nieuwbouw aan de Tannhäuserstraat. Dit is uiteraard afhankelijk van de vorderingen van de bouw.
Lees meer
Column: Maurits aan het woord - Woonbegeleiders zijn te bescheiden
Ze zijn te bescheiden. Het omgaan met moeilijke mensen is niet zo makkelijk. Daar moet je ook tegen kunnen. Het geheim van een goede begeleider is dat ze vaak niet zien dat ze een goede begeleider zijn. Er is een echte klik met de cliënten. Dat is ook zo belangrijk. Goede begeleiders staan niet boven de cliënten, maar er echt naast. 

In zijn nieuwste column richt Maurits zich tot de woonbegeleider.
Naar de column
Bevestigd: er komt een tweede podcast!
In de vorige nieuwsbrief las je over de podcast die Lars, Myrthe, Jan en Robert bij Riwis maakten. Jullie reacties waren positief en leuk om te horen. Daarom willen we alvast met je delen dat de er een tweede podcast in de maak is. Het vaste team is aan het broeden op nieuwe verhalen, nepreclames en een interessant interview waar je je alvast op mag verheugen. Heb je de eerste podcast nog niet beluisterd? Klik dan hieronder.
Luister de podcast
Tavaris Brummen
Op 1 december van afgelopen jaar ging Tavaris officieel van start. Onder deze naam ontwikkelen velen hun talenten en mogelijkheden bij de leer- werk- en ontmoetplekken van Riwis. Monique Schuiten van Brummens Nieuws ging langs bij de dagbestedinglocatie in Brummen en ging in gesprek met deelnemers Fabian, Ellen en teamleider Carolina. Ze schreef vervolgens een mooi artikel over de middag. 
Naar het artikel
Hardlopen met LifeGoals via Korak. Meld je aan
Voor iedereen die wil leren hardlopen of dat al graag doet organiseert LifeGoals bij Korak een hardloop clinic. Vanaf 6 januari kun je elke vrijdag van 15.30 tot 16.30 meedoen. Lijkt het jou leuk om samen te bewegen meld je dan aan via de website van Korak. Je kunt je voor iedere losse clinic aanmelden. Dus als je zin hebt maar 13 januari niet kan, kun je je wel aanmelden voor 20 januari. 
Lees meer
Blog: Videoclips 
Een man die zijn meisje terug wil, en dat gebeurt. Heel knap geacteerd, met zoveel overtuiging dat ik het mis dat ik geen vriendin heb. Terugdenk aan mijn grote liefde, even nog het verliezen ervan kan voelen. De clip vijf keer terugspoel om nog eens het stukje dat ze elkaar weer treffen goed te bekijken.

In zijn nieuwste blog schrijf Jeff over het kijken van een begeleide video wanneer je een lied echt te gek vindt.
Lees de blog
Vrijwilligerswerk GGZ

We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen! Het vrijwilligerswerk dat we aanbieden is heel uiteenlopend. Van het koken van een maaltijd en helpen met boodschappen doen tot ondersteunen bij activiteiten zoals dagbesteding, sport en spel. Graag kijken we samen met jou wat je leuk vindt om te doen en waar de mogelijkheden liggen. Interesse voor vrijwilligerswerk GGZ? Of wilt je eerst meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de coördinator vrijwilligerswerk Sanne Libert via slibert@riwis.nl
 

 
Contact
E-mail opties