Ontmoet elkaar bij Tolzicht, Komt u ons helpen?, In het zonnetje, Lichtjesparade omarmt Tolzicht
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
26 januari 2023
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand bij Riwis in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl


Ontmoet elkaar bij Tolzicht

Iedere donderdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur is er een koffieochtend in de centrale hal bij de receptie van Tolzicht. Een plek om elkaar te ontmoeten en soms ook even andere gezichten te zien. Juist die uitwisseling in ontmoeting maakt het leuk. Zowel bewoners van Tolhuys, Tolzicht, Zorggroep Apeldoorn als ook familie/partners van bewoners zijn welkom! Vrijwilligster Joke Lugtenberg en vrijwilligster en bewoner Gerrie Jansen zijn initiatiefnemers en ondersteunen de ochtend.

Wees welkom!

Komt u ons helpen?
Vrijwilligers zijn onmisbaar als het gaat om het welzijn van onze bewoners van Tolzicht of De Beekwal. Riwis heeft een fijne groep betrokken vrijwilligers, maar wij zoeken nog meer mensen die het leuk vinden iets te ondernemen met onze bewoners. Als vrijwilliger ben je onderdeel van ons team en sluit je aan bij activiteiten die het leven van bewoners plezierig maken. Denk aan het maken van een praatje, samen een frisse neus halen of een spelletje doen. Steek je liever de handen uit de mouwen? Ook dat kan, door te ondersteunen bij activiteiten waar je zelf ook blij van wordt. Zoals koken, samen zingen of helpen bij een welnessmiddag. Wordt u die onmisbare vrijwilliger of kent u iemand voor wie dit echt iets is? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. 
Contact en info
In het zonnetje
Vrijwilliger Joke Lugtenberg is al 25 jaar vrijwilliger op Tolzicht en dat is gevierd. Toen zij begon kon ze de opleiding 'Meer bewegen met ouderen', volgen. Afspraak was wel dat zij dan twee jaar op Tolzicht bleef om bewegingslessen te verzorgen voor bewoners. Dat heeft zij iets langer volgehouden, wel ruim 20 jaar! Na deze 20 jaar, met corona tussendoor, helpt zij nu met de maaltijd op de dagbesteding en de koffieochtend voor bewoners in de centrale ontmoetingshal.
Prachtige lichtjesparade omarmt Tolzicht

Ongeveer 150 Brummenaren liepen op oudjaarsdag om 18.00 uur met een lichtje om Tolzicht heen onder de vrolijke klanken van ‘Happy New Year’ van Abba met dank aan de geluidsinstallatie van Mountain Light and Sound (MLS). Zo werden de inwoners van Tolzicht warm omarmd door de bewoners van Brummen.

Cobi Voskamp, woonhelpende op Tolzicht, merkte dat corona veel impact heeft gehad op de bewoners. Hoewel alles nu wat meer onder controle lijkt, zijn de ouderen nog steeds best angstig en hebben ze nare herinneringen aan die tijd. Zij wilde heel graag de bewoners laten weten dat ze er toe doen en we ze niet vergeten zijn. Ze deed een oproep om op oudjaarsdag met zoveel mogelijk mensen naar Tolzicht te komen. En zo omarmden de inwoners van Brummen met een ketting van mensen en lichtjes de ouderen op Tolzicht. 

 

Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties