Jaarbeeld | Zorgrobot Tessa| Kuikens komen logeren | Werken in de ouderenzorg
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
6 juli 2023
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld.  Heb je nieuws, een goed verhaal te vertellen of wil je iemand bij Riwis in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl


Jaarverslag 2022

Wie anders dan onze cliënten en medewerkers kunnen je een echt een unieke weergave van ons jaar geven? Daarom lees je ook mooie verhalen van en over onze eigen mensen. Maak bijvoorbeeld kennis met mevrouw Knoppers en mevrouw Binnenwijzend. Lees meer over Tavaris (onze dagbesteding). Wat heeft Housing First betekent voor Robert? En het verhaal van onze podcast die ‘door cliënten – voor cliënten’ is gemaakt.

Naar het verslag
Inzet zorgrobot Tessa
Na een positieve ervaring met zorgrobot Tessa bij De Beekwal, wordt Tessa  zowel binnen de Beekwal als op Tolzicht  op kleine schaal ingezet, zodat nog meer bewoners de voordelen ervaren. Tessa kan met spraak de bewoner ondersteunen en zo ingericht worden, dat ze goed aansluit bij de wensen, behoeften en zorgvraag van de bewoner.  Simone, Kwaliteitsverpleegkundige Intramuraal de Beekwal: "wij zijn erg blij met de komst van Tessa. Bewoners krijgen zo een stuk zelfstandigheid en eigen regie terug en we hoeven zo niet onnodig bij hen naar binnen te lopen. De bewoner van De Beekwal gaf aan het een grappig ding te vinden en het te ervaren als een fijne ondersteuning".
Meer over Tessa
Kuikens komen logeren

Het initiatief van de zorgboerderij Cortenoever om kuikens te laten logeren in scholen en verzorgingshuizen wordt bijzonder op prijs gesteld.
De kuikens kwamen in hun kleine verwarmde behuizing met water en voer enkele dagen in de huiskamers bij Tolzicht logeren. Tot groot plezier van de bewoners kon er ook geknuffeld worden. Kusjes geven mocht ook ;).  Het contact met –vooral jonge – dieren vinden bewoners heel fijn en leuk. Naast hondjes, die regelmatig op visite komen, kwamen er eerder ook lammetjes en kalfjes.

Wandelvrijwilligers gezocht
De avond4daagse bij Tolzicht onlangs was een succes. Veel vrijwilligers, naasten en medewerkers hielpen mee om alles te organiseren en de bewoners te begeleiden. Dit smaakt naar meer! Maar hiervoor hebben we extra vrijwilligers nodig die graag een stukje willen wandelen met onze bewoners. Interesse? Mail dan naar Marijte Bolt, coördinator informele zorg bij Tolzicht.
Meer over vrijwilligerswerk
Volg ons
t f in i you tube
 
Contact
E-mail opties