Lees de speciale editie van onze nieuwsbrief in het teken van de Week tegen de Eenzaamheid. Ook lees je over sporten met Life Goals en een nieuwe Jeff Wadt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen  |  Afmelden
4 oktober 2023
 

Met plezier is deze Bij Riwis voor u samengesteld. Heeft u nieuws, een goed verhaal te vertellen of wilt u iemand in het zonnetje zetten? Mail onze redactie via nieuwsbrief@riwis.nl

Week tegen Eenzaamheid
Het is deze week de Week tegen Eenzaamheid. Die wordt elk jaar door het ministerie van WV&S georganiseerd. Door het hele land is er deze week extra aandacht voor het thema en sociaal isolement. Op veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten.

Ook bij Riwis willen we aandacht besteden aan de week tegen eenzaamheid. Op alle locaties bezorgden we bloemen met handgeschreven kaartjes met mooie wensen, complimenten of opbeurende teksten om uit te delen. 

In aanloop naar deze week hebben we verschillende mensen gevraagd wat eenzaamheid voor hen betekent en op welke manier ze dit tegen (zijn ge)komen in hun leven. De stukken die ze schreven vind je in deze nieuwsbrief. 
Week tegen Eenzaamheid: De ervaring van John
"Alleen staan, gevoel van verlatenheid, zinloosheid. Dat is waar ik aan denk bij eenzaamheid. Zingeving is ingewikkeld geworden in deze individualistische tijd. Vroeger hoorde je vanzelf al ergens bij, een dorpsgemeenschap, de kerk, de jeugdclub. Nu moet je het meer zelf doen, terwijl het juist zo belangrijk is om te weten dat je ergens bij hoort, weten dat je geliefd bent, dat je ergens verwacht wordt". Begeleider en ervaringsdeskundige John vertelt over zijn ervaringen met eenzaamheid in een mooi stuk.
Lees meer
Week tegen Eenzaamheid "Vraag om hulp en pak hulp ook aan!”
"Ik denk bij eenzaamheid eigenlijk aan wat is geweest, aan de bodem van de put toen ik in een diepe depressie zat. Alles was donker, zwart, wanhoop, intens verlangen naar rust. Ja, zelfs naar de dood. In die tijd was ik net gescheiden. Op een dag heb ik al mijn pillen ingenomen. Deze poging om een eind aan mijn leven te maken mislukte. Nu kan ik zeggen gelukkig!" Lees het indrukwekkende ervaringsverhaal en de boodschap van onze cliënt.   
Lees meer
Jeff Wadt: Onderweg naar huis
Tijdens zijn fietsritje naar huis gebeurt er iets waardoor Jeff getriggerd wordt. Typisch Jeff. Benieuwd wat er gebeurt?
Lees verder
Terugblik: Life Goals Event - Dutch Street Cup 
Op 15 september hadden we een mooie sportieve dag van Life Goals op het terrein van AV Columbia. De Dutch Street Cup werd die vrijdag afgerond met de laatste wedstrijden. Daarnaast konden deelnemers zich opgeven voor een 5-5 voetbaltoernooitje. Ook waren er hardloopclinics, kickboksclinics en wandelclinics tijdens het evenement. Wil je meesporten?
Meer info
Vrijwilligerswerk GGZ

We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen! Het vrijwilligerswerk dat we aanbieden is heel uiteenlopend. Van het koken van een maaltijd en helpen met boodschappen doen tot ondersteunen bij activiteiten zoals dagbesteding, sport en spel. Graag kijken we samen met jou wat je leuk vindt om te doen en waar de mogelijkheden liggen. Interesse voor vrijwilligerswerk GGZ? Of wilt je eerst meer weten? Neem vrijblijvend contact op met de coördinator vrijwilligerswerk Sanne Libert via slibert@riwis.nl
 

 
Contact
E-mail opties